På YouTube Vad betyder det när något flaggas som skräppost?

YouTube är lika mycket ett socialt nätverk som det är ett nav för alla typer av videor, och användare kan kommentera nästan vilken video de ser, lägga till sina egna tankar eller svara till andra. Ibland kan du se kommentarer som är flaggade som skräppost och dolda för syn. Medan skräppost tenderar att vara självförklarande, hanterar YouTube skräppostkommentarer på ett unikt sätt, vilket ger andra användare kontroll över vilka kommentarer som kan och inte kan ses.

Flaggad som skräppost

När en kommentar har markerats som skräppost betyder det att tillräckligt många användare har flaggat den kommentaren för att dölja den från vyn. Som ett resultat är kommentaren dold som standard, men du kan klicka för att visa den ändå om du vill. Med tillräckligt många flaggor kommer kommentaren också att granskas av YouTubes personal, som kommer att avgöra om det motiverar handling.

Vad är skräppost?

YouTube definierar skräppost som allt som kan "orsaka en negativ användarupplevelse genom att göra det svårt att hitta mer relevant och innehållsmässigt material." Detta kan innebära skräppost från bots och människor som försöker sälja saker, men också inflammatoriska kommentarer som missbruk eller trolling. Detta görs för att försöka upprätthålla hövlighet, även om många som har besökt någon YouTube-video kan intyga att dess effektivitet är tveksam. Men YouTube-personal granskar ständigt skräppostrapporter och förbjuder förolämpande konton.

Användarkontroll

Medan YouTubes personal granskar rapporter och delar ut förbud har YouTube-användare fortfarande ett visst inflytande över vilka kommentarer som rapporteras som skräppost. Det krävs till exempel många rapporter av samma kommentar för att markera den som skräppost. Även efter att en kommentar har flaggats kan andra användare klicka på "Inte skräppost" på den kommentaren om de inte tycker att den räknas. Detta hjälper till att hindra människor från att flagga kommentarer som de helt enkelt inte håller med eller inte gillar.

Konsekvenser

Personer som skickar kommentarer som YouTube bekräftar som skräppost kommer i allmänhet att förbjudas från YouTube och hindras från att skapa ett annat konto. Videor kan fortfarande ses, men förbjudna användare har inget inflytande över kommentarer, flaggor eller något annat. Å andra sidan kan människor som missbrukar flaggningssystemet också förbjudas. Om du flaggar för många kommentarer som tydligt inte är skräppost, eller om du uppmuntrar andra att flagga kommentarer eller videor som skräppost, kan ditt konto också förbjudas.