Hur får jag tillbaka raderade textmeddelanden med Verizon-telefoner

Om du har tagit bort viktiga eller sentimentala textmeddelanden från din Verizon-mobiltelefon, gå inte direkt i panikläge - det finns några sätt att få tillbaka dem. Om du använder en smart telefon kan du söka efter säkerhetskopior av dina data via tjänster som är specifika för din telefontillverkare eller i en tredjepartsapp.

iPhone-säkerhetskopior

Om du använder en iPhone kan du kanske hitta dina raderade meddelanden i en iCloud- eller iTunes-säkerhetskopia. Båda typerna av säkerhetskopior innehåller dina meddelanden, liksom de flesta andra data på din telefon. Om du har aktiverat iCloud-säkerhetskopiering gör din telefon automatiskt säkerhetskopior (så länge du har iCloud-lagringsutrymme tillgängligt) när telefonen är ansluten till laddaren, ansluten till Wi-Fi och på låsskärmen, så det finns en god chans det kan finnas en säkerhetskopia innan du raderade meddelandena.

För att se datum och tid för din senaste iCloud-säkerhetskopiering, tryck på ikonen för grå växelinställningar på din iPhone. Från menyn Inställningar väljer du Allmänt> Lagring och iCloud-användning> Hantera lagring (under iCloud-rubriken)> Säkerhetskopior.

Om du har en iCloud-säkerhetskopia från innan du raderade dina texter kan du återställa den genom att radera din iPhone och välja att återställa säkerhetskopian under installationsassistentprocessen. Det är en bra idé att göra en aktuell säkerhetskopia av din iPhone i iTunes innan du gör detta eftersom du först raderar din telefon. Anslut telefonen till din dator och klicka på knappen "Säkerhetskopiera nu" i iTunes för att göra en aktuell säkerhetskopia. Genom att göra den aktuella säkerhetskopian i iTunes skriver du inte över några av dina äldre iCloud-säkerhetskopior som kan innehålla dina meddelanden.

För att återställa din iCloud-säkerhetskopia öppnar du appen Inställningar och går till Inställningar> Allmänt> Återställ> Radera allt innehåll och inställningar. Din telefon kommer att uppmana dig att stänga av Hitta min iPhone innan den raderas. När din telefon har raderats startar den om med den vita “Hello” -skärmen och guidar dig genom installationsprocessen som om du skulle ställa in en ny iPhone. När du kommer till installationsskärmen som frågar om du vill ställa in telefonen som en ny iPhone eller återställa en säkerhetskopia väljer du "Återställ från iCloud-säkerhetskopia" och väljer sedan datum och tid för den säkerhetskopia som du vill återställa. Du måste vara ansluten till Wi-Fi för att återställa från iCloud.

iTunes gör bara automatiska säkerhetskopior när du ansluter telefonen till din dator om du väljer det alternativet i iTunes istället för att iCloud lagrar dina automatiska säkerhetskopior. Du kan fortfarande göra en manuell säkerhetskopiering i iTunes, även om du har aktiverat iCloud Backup genom att ansluta telefonen till din dator och klicka på knappen "Säkerhetskopiera nu" i iTunes.

Anslut din telefon till din dator och öppna iTunes. Klicka på Redigera> Inställningar> Enheter i iTunes (eller iTunes> Inställningar> Enheter om du använder en Mac) för att se datum och tider för alla iTunes-säkerhetskopior du måste se om du har gjort en som skulle innehålla dina raderade meddelanden. Om du ser en från innan du raderade meddelandena kan du klicka på knappen "Återställ säkerhetskopia" på iTunes-sammanfattningsskärmen och välja den säkerhetskopia som du vill återställa från listan över datum och tider som dyker upp.

Kom ihåg att när du återställer en säkerhetskopia på din iPhone, kommer din telefon att gå tillbaka till exakt hur den var när säkerhetskopian gjordes, vilket innebär att alla meddelanden som du skickade eller fått efter säkerhetskopieringstiden inte kommer att finnas när säkerhetskopian är återställd. Säkerhetskopior på iPhone innehåller inte något innehåll som du ursprungligen synkroniserade med din telefon via iTunes, så du måste synkronisera om för att få tillbaka din musik, ringsignaler och annat iTunes-innehåll efter att du har återställt säkerhetskopian.

Återhämtningsprogram från tredje part och säkerhetskopieringsappar

Om du använder en Android-enhet säkerhetskopierar den inbyggda säkerhetskopieringstjänsten mycket av din data till ditt Google-konto, inklusive dina kontakter, foton och filer, men det säkerhetskopierar inte dina textmeddelanden. Om du inte har säkerhetskopierat dina meddelanden till Verizon Cloud och du använder en Android kan du försöka använda ett programvaruverktyg från tredje part, som MobiKin Doctor för Android, FonePaw Android Data Recovery eller Coolmuster Lab.Fone för Android för att återställa dem . De flesta av dessa program är betalapplikationer, och vissa av dem kräver att du rotar din telefon för att dra nytta av deras återställningsalternativ, men det finns ingen garanti för att du kommer att kunna få tillbaka dina meddelanden.

Flera tredjepartsutvecklare gör backup-appar för iOS App Store och Google Play. Dessa appar kommer inte att vara till hjälp för dig om du inte har installerat dem och säkerhetskopierat dina data innan du raderade dina meddelanden, men de kan vara till hjälp för att förhindra framtida dataförlust. Om du körde en backup-app från tredje part på din telefon innan du raderade dina meddelanden, gå in i appen och navigera till appens meny eller inställningar för att se dina alternativ för att återställa dina raderade data.

SMS Backup & Restore by Carbonite och SMS Backup + är två sådana appar på Android. För iOS kan du prova PhoneView eller CopyTrans för att spara dina textmeddelanden om du inte vill använda iCloud eller iTunes för dina säkerhetskopior.

Vad sägs om Verizon Cloud?

Verizon tillhandahåller sin egen säkerhetskopieringstjänst till kunder som heter Verizon Cloud, tidigare kallad Backup Assistant Plus. De första 2 GB lagringsutrymmet är gratis, men kunderna kan välja att betala för ytterligare lagring eller få ytterligare lagring utan extra kostnad med vissa prisplaner. Medan du kan synkronisera dina text- och multimediameddelanden till Verizon Cloud är de en av de typer av data som Verizon raderar från Verizon Cloud när du tar bort dem från din telefon, så tyvärr kommer du inte att kunna återställa dem på det sättet.

Borttagna texter från vanliga mobiltelefoner

Du kanske fortfarande kan återställa raderade textmeddelanden om du använder en mobiltelefon som inte är en smart telefon, men processen är vanligtvis lite svårare och potentiellt kostsam eftersom du inte har en backup-app som du kan på en smart telefon. När du raderar data som är lagrad i telefonens interna minne är den inte omedelbart borta. Din telefon markerar det utrymme som tas bort av de raderade uppgifterna som tillgängligt så att det kan skrivas över med ny data.

Vissa telefoner har möjlighet att kopiera textmeddelanden till SIM-kortet. De flesta telefoner med den här funktionen är smarta telefoner och Verizon-smarttelefoner använder inte ofta SIM-kort, men om din gör det och du kopierade meddelandena till kortet innan du raderade dem från din telefon kanske du kan få tillbaka dem . Anslut din telefon till din dator och försök ladda ner och använda ett återställningsprogram för SIM-kort, till exempel återställning av SIM-kortfiler eller SIM Recovery PRO, för att hämta meddelanden från kortet. Dessa typer av program är inte gjorda av Verizon eller din telefontillverkare, så det finns ingen garanti att de fungerar.

Oberoende dataåterställningsföretag eller specialister inom mobiltelefonforensik kan också hämta raderade meddelanden från telefonens interna minne. Dessa typer av tjänster kan dock vara kostsamma eftersom de kräver specialiserad programvara.

Verizon kan komma åt dina raderade textmeddelanden beroende på hur gammal de är, men de flesta företag håller den informationen mycket säker och kommer vanligtvis bara att släppa den när den presenteras med en juridisk stämning. Det är ett alternativ om dina borttagna meddelanden är viktiga för ett rättsfall eller utredning.