Vilka kablar ansluter en iPod till en högtalarsats?

IPod revolutionerade sättet vi tar vår musik med oss. Lätt, bärbar och kapabel att rymma ett helt musikbibliotek, den här personliga musikenheten definierade hur vi lyssnar på musik. En iPod är dock inte begränsad till uppspelning av headset. Med lite kunskap om kabelanslutningarna kan du dela din musik med högtalare, på din bilstereo eller på en bärbar uppspelningsenhet.

iPod-utgång

En iPod använder ett vanligt 1/8-tums minijack för att ansluta till headsetet. Detta är storleken på kontakten på alla vanliga par mini-hörlurar eller öronproppar. Hörlurar är helt enkelt minihögtalare, så vilken uppsättning högtalare som är anslutna till minijacket gör att du kan lyssna på din iPod utan headset.

Kompatibla högtalare

Inte alla högtalare skapas lika. För att få den bästa lyssningsupplevelsen bör du leta efter ett par kraftfulla högtalare med en minijackanslutning. Drivs innebär att högtalarna har en inbyggd förstärkare. Utan den inbyggda förstärkaren kommer du att kunna höra din musik, men den blir tyst och tunn. Om högtalarna har en av / på-brytare och behöver batterier eller ansluts till ett eluttag, är de drivna högtalare.

Ansluta iPod

Om du vill använda din iPod med en uppsättning strömförsörjda högtalare, kopplar du bara in högtalarna i miniuttaget på headsetet på din iPod. Du får bättre ljudkvalitet om du justerar volymkontrollen på din iPod till 50 till 70 procent. Använd volymkontrollen på högtalarna för att justera ljudnivån.

Uppspelning med Apple 30-pin Dock Connector

Det platta ingångsuttaget på undersidan av din iPod kallas en 30-stifts dockaanslutning från Apple och ägs av Apple. Denna kontakt använder USB eller Firewire för att ansluta din iPod till andra enheter, inklusive uppspelningsenheter. Flera tillverkare tillverkar ministereon som använder det här uttaget för att ansluta din iPod till ett förstärkt högtalarsystem.

Andra enheter

1/8-tums minijack kan användas med en mängd olika enheter. Trådlösa sändare som möjliggör musikuppspelning från din iPod till en FM-radio använder minijacket. Gammaldags kassett stereoadaptrar ansluts också till minikontakten för musikuppspelning på vilken kassettstereo som helst.