Hur bli av med popup-annonser som du inte kan se

Internetreklam har skett bort från att använda popup-reklam eftersom det tog upp mer bandbredd än vad som var nödvändigt och var mer irriterande än effektivt. Vissa popup-annonser är dock utformade för att vara lite mer smygande; och kommer att dyka upp under ditt webbläsarfönster, annars förblir de gömda och brusar. Många annonser kan stoppas genom att använda en uppdaterad webbläsare, men i fallet med ihållande, dolda annonser kan du också söka efter skadlig programvara på din dator och installera tillägg som blockerar annonser.

Ändra eller uppdatera webbläsare

Du kan kontrollera om annonsproblemet är webbläsarspecifikt genom att tillfälligt använda en annan webbläsare. Om detta löser problemet, kontrollera din webbläsares innehållsinställningar för att se om de är inställda på att blockera popup-fönster. Kontrollera dess JavaScript-inställningar för att ändra vad JavaScript har tillåtelse att göra - till exempel flytta dina fönster eller ändra din fönsterstorlek. Slutligen, se till att din webbläsare är uppdaterad, eftersom uppdateringar ofta innehåller säkerhetsuppdateringar.

Använd Ad-Blocking Extensions

Annonsblockerande tillägg eller tillägg installeras i din webbläsare för att hjälpa till att kontrollera hur många annonser du ser eller blockera dem helt. Om vissa webbplatser översvämmer din dator med annonser, använd tillägg som AdBlock Plus, NoScript och Flash Block. Detta kräver att din webbläsare stöder tillägg eller tillägg och endast påverkar webbläsaren de är installerade på.

Sök efter skadlig programvara

Om du ser popup-fönster eller tar emot andra annonser när din webbläsare inte ens är öppen kan det innebära att din dator är infekterad med skadlig kod, särskilt adware. Om du redan har en malware-borttagare på din dator, stäng webbläsarna och andra program och skanna sedan hela datorn. Om du inte har några säkerhetsprogram och behöver en omedelbar lösning, överväga ett gratis program som Avira, Kaspersky eller Malwarebytes. Karantän och ta bort alla spår av adware du hittar, eftersom det kan vara källan till annonserna.

Installera Security Suite

Att ha en säkerhetssvit som Avast Internet Security, Kaspersky Internet Security eller Avira Internet Security installerad på din dator kan skydda den mot alla typer av skadlig kod och till och med övervaka din dator när du använder den. Detta, i kombination med webbläsartillägg och regelbunden skanning, kan nästan eliminera annonser, även sådana som spelas i bakgrunden eller försöker förbli dolda. Dessa sviter levereras vanligtvis med en skadlig skanner och en brandvägg för att förhindra intrång och de övervakar din trafik för att se till att inget skadligt program kapar den för att komma åt Internet.