Hur bli av med inbäddade undertexter på FLV

Oavsett om de hjälper döva eller hörselskadade individer, gör filmåtgärder begripliga i bullriga miljöer eller sträcker sig över en språkbarriär utan att kopiera en film till ett annat språk, undertexter ökar tillgängligheten för videoinnehåll. Om du inte behöver använda dem kan de dra ditt öga bort från handlingen, vilket minskar din förmåga att fokusera på själva filmen. Att ta bort dem kan vara så enkelt som en inställning eller så komplicerat som en videoredigering.

Undertextformat

Textning innehåller två grundläggande former av textning: de som förlitar sig på tidsinställd text som ingår i själva videon som metadata och de som använder text som bränns direkt i videobilden. Textfilbaserade format accepterar flera alternativ som gör att du kan formatera deras utseende - till exempel typsnitt, storlek, färg och position - och lägga till eller ersätta bildtexter på ett språk med stöd för ett annat. När undertexter blir en del av själva videobilden blir uppgiften att få dem att försvinna dock mer komplicerad.

Spelarinställningar

Programvaran för videospelare som du använder för att visa en FLV-fil på din dator erbjuder inställningar som styr visningen av textningsinformation. I vissa spelare kan du högerklicka direkt på videobilden för att visa en meny där du kan stänga av undertexter. Några av dessa applikationer inkluderar globala preferenser som avgör om de döljer eller visar textning i videor och filmer som innehåller den. Dessa inställningar påverkar endast visningen av textbaserad textning, även känd som mjuka undertexter.

Inbäddad text

Videoredigeringsapplikationer kan göra det möjligt för dig att komma åt och ändra de inbäddade textningsformaten för textning som visar bildtexter, tidsinställda för att matcha de bilder de följer med. Några av dessa applikationer kan också extrahera textning av undertexter till en separat fil. Om du vill skapa en version av en video eller film i FLV-format som helt saknar bildtexter redigerar du en kopia av filen för att ta bort textningen eller sparar det redigerade dokumentet under ett nytt filnamn. För att ändra bildtexter så att de presenterar undertexter på ett annat språk, bädda in en ny tidsbestämd textfil i FLV.

Redigerad video

Om din FLV-fil innehåller undertexter som utgör en del av pixlarna som själva utgör bildrutorna kan du inte stänga av dem i uppspelningsprogramvaran. För att eliminera distraktion eller ersätta textning på ett annat språk måste du redigera själva filmfilen. Placera en horisontell svart stapel över textningsområdet för att tjäna som bas för nya undertexter eller, som en sista utväg, beskära storleken på videoramen så att textningsområdet försvinner helt.