Hur man återställer appar som saknas från Launchpad på Mac

Om du är förbryllad över att hitta en viss app eller vissa appar som saknas i Launchpad på din Mac, kommer du gärna att veta att de flesta problem med Launchpad på din Mac kan åtgärdas genom att återställa Launchpad.

Startsidan på Mac

Startsidan på din Mac är avsedd att ge en iOS-liknande miljö, vilket gör det enkelt att se, komma åt och hantera alla appar på din Mac på en bekväm plats.

Precis som en iPhone visar Mac Launchpad en skärm full av snyggt arrangerade appikoner. Om det finns fler appar skapar Launchpad en ny sida med ikoner som lätt kan nås genom att dra på din Trackpad eller genom att klicka på sidindikatorerna längst ner på Launchpad.

Som du måste ha lagt märke till verkar Launchpad aldrig trög, släpar eller drar på något sätt. Varje gång du klickar på Launchpad visar app-ikoner direkt det också i högupplöst grafik. Denna blixthastighet för Launchpad möjliggörs genom det spaltande sättet som Launchpad är programmerat i MacOS.

Launchpad har en egen dedikerad databas som innehåller appikonerna, information om var apparna finns i filsystemet, där apparna måste visas och annan relaterad information. Detta gör att Launchpad kan visa app-ikoner med ljushastighet, vilket inte skulle vara möjligt om Launchpad-programmet var programmerat att bygga miniatyrer för app-ikoner, varje gång det startades.

Ibland är Launchpad på Mac känt för att drabbas av mindre fel som raderade appar som visas i Launchpad, appar som inte visas i Launchpad eller Apps som saknas i Launchpad. Lyckligtvis kan alla sådana program enkelt fixas genom att återställa startplattan.

Återställ appar som saknas från startplattan på Mac

Eftersom Launchpad förlitar sig på sin databas för att lagra all information som krävs för att den ska kunna utföras, kan de flesta Launchpad-relaterade problem åtgärdas genom att tvinga Launchpad att bygga om sin interna databas.

Detta kan göras genom att ta bort Launchpad-databasen och sedan starta om Launchpad. När Launchpad inte kan hitta sin databas söker den efter apparna på din Mac, tar tag i deras ikoner och bygger om sin interna databasfil.

1. Vänsterklicka med musen var som helst på skärmen på din Mac. Detta avslöjar Go-alternativet i den översta menyfältet på din Mac.

2. Klicka sedan på alternativet Gå i den översta menyfältet på din Mac.

3. Medan du fortfarande är på alternativet Gå, håller du ner alternativknappen på din Mac och klickar sedan på bibliotekalternativet som visas när du trycker ner alternativknappen.

Obs: Tryck på Alt-tangenten om du använder ett Windows-tangentbord med din Mac

4. Öppna mappen för applikationsstöd i biblioteksfönstret genom att dubbelklicka på den.

5. Öppna sedan Dock-mappen genom att dubbelklicka på den.

6. Inuti Dock-mappen ser du filer som slutar med .db, flytta helt enkelt alla filer som slutar på .db till papperskorgen (se bild nedan).

7. Klicka sedan på Apple-ikonen i den övre menyfältet och klicka sedan på alternativet Starta om ....

8. Du kommer att se en popup, klicka på Starta om igen.

När din Mac har startat om igen, bör du kunna se de saknade appikonerna tillbaka på Launchpad.