När hämtar du en film från iTunes, vart går det på din dator?

ITunes är mer än bara en mediahanteringsapplikation. Det är också en port till en av världens största mediebutiker - iTunes Media Store. När du laddar ner en film via iTunes skickar Apple filen till din dator. ITunes-programmet avgör var det sparas baserat på din konfiguration.

Windows filplatser

Som standard skapar iTunes en iTunes Media-mapp i en iTunes-mapp i din huvudmusikmapp. Såvida du inte har ändrat platsen där Windows sparar dina filer använder både Windows 8 och 7 katalogen "C: \ Användare \ Användarnamn \ Min musik \ iTunes \ iTunes Media". För att hitta din exakta sökväg, navigera till den här katalogen och ersätt "Användarnamn" med namnet du använder för att logga in på din dator. Varje fil som iTunes-nedladdningar skickas till iTunes Media-mappen.

Mac-filplatser

På Mac fungerar iTunes på samma sätt. Det skapar också en huvud iTunes-mapp där den skapar en iTunes Media-undermapp för alla dina nedladdningar. Till skillnad från Windows använder den ett annat katalogschema. För att hitta dina filer på en Mac, titta i Användare / Användarnamn / Musik / iTunes / iTunes Media. Ersätt "Användarnamn" med ditt faktiska användarnamn.

Flytta filer och mappar

Om du inte gillar din nuvarande lagringsväg har du två alternativ. En är att plocka upp den nedladdade filmfilen och flytta den själv genom att klippa och klistra in den i en ny enhet eller katalog. När du öppnar filen igen i iTunes kommer programmet att be dig berätta var den nya filen finns. Det andra alternativet är att iTunes flyttar hela iTunes-katalogen till en annan plats. Du kan göra detta via iTunes-inställningsverktyget.

Varför flytta filer?

Som standard lagrar iTunes sina nedladdade filer på datorns huvudsakliga hårddisk. Om du har många iTunes-nedladdningar och annat material som lagras på hårddisken kan du snabbt ta slut på utrymme. Att flytta dina iTunes-filer, oavsett om du gör det en i taget eller i ett slag, sparar plats på din huvudsakliga hårddisk. Det betyder också att du har utrymme att ladda ner fler filmer.