Hur man spelar Flash-filmer på en Wii

Det finns en handfull tjänster som låter dig strömma video från din dator till din Wii med hjälp av Wiis webbläsare, men den enda av dessa tjänster som stöder Flash-videofiler (FLV) är Red Kawas Wii Media Center X. Det finns en version av Wii Media Center X för Windows, Linux och OS X. Även om denna mediaserver är lätt att använda både på din dator och på din Wii stöds eller utvecklas den inte längre.

Ladda ner och installera Wii Media Center X för ditt operativsystem.

Kopiera FLV-filerna som du vill titta på Wii till mappen "C: \ Program Files \ Red Kawa \ Media Center \ software \ Video \ videos". Media Center X kommer inte att läsa FLV-filer i andra mappar på din dator.

Kör Media Center X på din dator när du är ansluten till samma nätverk som din Wii; Wii når över ditt nätverk för att upptäcka filerna med Media Center X och fungerar inte om du kör Media Center X i ett annat nätverk än din Wii. Anteckna IP-adressen och porten högst upp i programfönstret - listat i formatet "000.000.000: 1234" –och skriv ner det eller memorera det.

Slå på din Wii och öppna Wii Internet Channel. Om du inte har webbläsaren installerad på din Wii kan du ladda ner den gratis från Wii Shop Channel.

Klicka på "WWW" -knappen längst ner i Wii-webbläsaren och ange IP-adressen och porten som anges i Media Center X som en URL. Se till att du lägger "http: //" före adressen. Detta visar dina Media Center X-alternativ, inklusive videoalternativen.

Tips

Orb MyCast är en annan tjänst som låter dig strömma från din dator till din Wii med hjälp av Wii-webbläsaren; det listar dock inte FLV-stöd bland videostreamingsalternativen.

Objekt du behöver

  • Wii

  • Internet anslutning