Skicka externa ljudfiler på Tumblr

Den dagliga gränsen för Tumblr-ljuduppladdningar är ett spår per dag och filen måste vara i MP3-format och inte vara större än 10 MB. Du kan dock undvika dessa begränsningar genom att bädda in ljudfiler som är externt värd. Den här funktionen är inbyggd i Tumblr och kräver ett konto med en separat webbhotell.

Lagring av ljudfiler på en webbhotell

Skapa ett gratis eller betalt konto med en webbhotellstjänst som Dropbox, SoundCloud eller Box (länkar i resurser). När du laddar upp en ljudfil till ditt konto visas en offentlig länk och du kan klistra in den här länken i Tumblrs URL-textruta för att strömma ljudet till din blogg. Streaming av ljud är föremål för webbsajtens gränser för bandbredd, som kan vara cirka 20 GB per dag för ett gratis konto. Om du överskrider denna gräns kan ditt konto stängas av och ditt streamingljud avbryts tillfälligt.

Strömmande ljud på Tumblr

Efter att du har kopierat låtens offentliga länk, besök din Tumblr-kontosida, klicka på "Ljud", välj "Extern URL" och klistra sedan in länken i textrutan. Du uppmanas att ange en sångstitel och ladda upp en bild. Klicka på "Välj albumkonst" för att hitta en bildfil på din dator om du har medföljande konstverk. Klicka på “Lägg upp” för att ha musiken direkt tillgänglig i en inbäddad ljudspelare. besökare på din blogg kan höra låten genom att klicka på "Spela".