Så här lägger du till den senaste Tweet-rutan på Tumblr

Med Tumblr kan du anpassa de flesta aspekter av din blogg. Du kan växla mellan teman, välja en titel och beskrivning, ställa in din avatar och lägga till anpassad CSS-kod för att justera ditt temas utseende. Du kan också lägga till widgets och din egen HTML till ett tema via anpassningsskärmen, inklusive den officiella Twitter-widgeten. Beroende på vilket tema du använder för närvarande kan det behövas en viss justering av koden för att få tweet-rutan att visas på ett sätt som du är nöjd med.

Logga in på Twitter, klicka på den grå kugghjulsikonen i verktygsfältet och välj "Inställningar" i rullgardinsmenyn.

Välj "Widgets" i listan över länkar och välj sedan "Create New".

Under fliken Användartidslinje konfigurerar du widgeten efter behov med avseende på höjd, färg och tema. Klicka på "Skapa widget".

Tryck på "Ctrl + C" (eller "Command + C" på en Mac) för att kopiera den valda widgetkoden till system Urklipp.

Logga in på Tumblr och klicka sedan på kugghjulsikonen ovanför instrumentpanelen för att komma åt dina kontoinställningar.

Välj namnet på bloggen du vill arbeta med. Välj "Anpassa" efter rubriken Tema.

Klicka inuti beskrivningsrutan och tryck på "Ctrl + V" (eller "Command + V" på en Mac) för att klistra in i Twitter-widgetkoden.

Välj "Spara" för att bekräfta dina ändringar och sedan "Avsluta" för att återgå till Tumblr-instrumentpanelen.

Tips

Positionen och utseendet på din Twitter-widget beror till viss del på stilarket och strukturen för ditt nuvarande Tumblr-tema. Klicka på "Redigera HTML" på anpassningssidan för att göra ändringar i temakoden. Du kan också klistra in Twitter-widgetkoden i temat HTML direkt, snarare än att använda fältet Beskrivning.

Vissa Tumblr-teman inkluderar integrerade Twitter-widgets som bara kräver att ditt Twitter-användarnamn fungerar. Om ditt nuvarande tema har detta alternativ visas det till vänster på anpassningssidan. Om du inte är bekväm med att lägga till en tweet-ruta manuellt, leta efter ett alternativt Tumblr-tema som integrerar alternativet.