Hur man aktiverar Flash i Chrome Browser

Som du måste ha lagt märke till begär vissa webbplatser dig att aktivera blixt för att spela upp videor eller se blockerat innehåll. Nedan följer stegen för att aktivera Flash i Chrome Browser för alla eller specifika webbplatser.

Aktivera Flash i Chrome Browser

Googles Chrome-webbläsare blockerar Flash-innehåll som standard för att skydda sina användare från inneboende säkerhetsrisker förknippade med Flash.

Google har dock åtagit sig att stödja Flash fram till dess eventuella utgångsdatum 2020 och gör det enkelt för sina användare att antingen tillåta eller blockera Flash-innehåll i Chrome Browser.

Det finns faktiskt en inbyggd Flash-spelare i Chrome-webbläsaren och det finns inget behov av att ladda ner Adobe Flash Player för att spela Flash-innehåll i Chrome-webbläsaren.

Så låt oss gå vidare och titta på hur du aktiverar Flash i Chrome Browser.

Steg för att aktivera Flash i Chrome Browser

Kontrollera först att Flash-innehåll inte blockeras i Chrome Browser på din dator.

Öppna Chrome Browser och klicka på ikonen med tre punkter längst upp till höger på skärmen och klicka sedan på Inställningar i rullgardinsmenyn.

På skärmen Inställningar bläddrar du ner till botten av sidan och klickar på Avancerat.

Bläddra sedan ner till avsnittet "Sekretess och säkerhet" och klicka på innehållsinställningar.

På skärmen Content Settings rullar du ner och klickar på Flash.

På nästa skärm, se till att alternativet för Ask först (rekommenderas) är aktiverat.

Flytta väljaren till ON-läge, om alternativet för Ask (rekommenderas) inte aktiverades som standard på din dator.

Därefter öppnar du webbplatsen som har Flash-innehåll i Chrome Browser så ser du det vanliga meddelandet "Install Adobe Flash Player".

Klicka helt enkelt på den lilla informationsikonen som finns till vänster om URL: en i adressfältet så ser du alternativet Tillåt Flash-innehåll för den här webbplatsen.

Uppdatera webbläsaren om du uppmanas att spela upp Flash-videon.

Aktivera Flash i Chrome för specifika webbplatser

Om du har en favoritwebbplats som använder Flash kan du låta Flash-innehåll bara spela för den specifika webbplatsen i Chrome Browser.

Klicka på menyikonen för 3 punkter> Inställningar> Avancerat.

Klicka sedan på Innehållsinställningar> Flash> Klicka på knappen Lägg till under avsnittet Tillåt på nästa skärm

I popup-fönstret skriver du webbadressen till webbplatsen som du vill att Chrome-webbläsaren ska tillåta Flash-innehåll på.

När webbadressen till din favoritwebbplats har lagts till kommer Chrome Browser att låta Flash-innehåll spela på denna specifika webbplats, medan Flash som standard blockeras för alla andra webbplatser.