Hur man vet om din internettrafik övervakas

Även om många anser att deras dator är ett personligt utrymme kan din integritet äventyras av vaksamma arbetsgivare, svartsjuka exer och skadliga hackare. Hot mot din integritet förekommer oftast genom att använda smygappar som tangenttryckningsloggare och trafikmonitorer för att spåra din närvaro online. Innan du eliminerar hotet från dessa program måste du först dechiffrera om du övervakas och vem som övervakar din trafik.

Övervaka din utgående trafik

Steg 1

Klicka på Windows Start-knapp och skriv "cmd" för att starta kommandofönstret, som visas som en svart ruta med vit text som läser "C: \ Users \ Ditt användarnamn."

Steg 2

Skriv "netstat" bredvid uppmaningen och tryck på "Enter" för att skapa en lista över alla utgående dataöverföringar. Netstat-kommandot fungerar bäst när du har så få applikationer som möjligt, helst bara en webbläsare. Netstat genererar en lista med IP-adresser (Internet Protocol) som din dator skickar information till. En del av dessa IP-adresser är legitima och motsvarar webbplatser eller tjänster som du använder.

Dokumentera varje IP-adress som rapporterats av Netstat och starta en webbläsare. Ange varje IP-adress i din webbläsares adressfält och tryck på "Enter" för att försöka hitta var informationen skickas.

Hitta Stealth Apps

Steg 1

Högerklicka på Aktivitetsfältet och välj "Starta Aktivitetshanteraren" för att starta Aktivitetshanteraren, en lista över alla processer som körs på din dator.

Steg 2

Stäng alla program utom en webbläsare.

Steg 3

Välj fliken "Processer", välj sedan "Användarnamn" och bläddra igenom listan för att se alla processer som körs på din dator. Processer som inte innehåller ditt användarnamn kan vara en indikation på skadlig programvara som körs på din dator.

Dokumentera processerna som körs och undersök deras användning online.