Hur du rensar hela minnet i Microsoft Outlook

Microsoft Outlook kan snabbt hamna i arkiverade e-postmeddelanden. Om du byter e-postadress och vill bli av med allt som är kopplat till ditt gamla konto, kanske du vill skrubba ditt system rent från alla dina gamla data. Detta kräver två separata uppgifter. Att ta bort användarprofilerna från Outlook är det första steget, men detta lämnar fortfarande användardata på din hårddisk i form av PST-filer. För att rensa allt måste du ta bort både användarprofilerna och .pst-filerna.

Steg 1

Öppna fliken "File" i Outlook. Klicka på "Kontoinställningar" och öppna fliken "Data". Detta visar en lista över alla PST-filer som är associerade med din installation av Outlook. Välj den första och klicka på "Öppna mappplats." Mappfönstret öppnas. Minimera det här fönstret.

Steg 2

Stäng av Outlook. Öppna "Start" -menyn, skriv "Mail" i sökfältet och tryck på "Enter". Detta öppnar "Mail Setup" -fönstret.

Steg 3

Klicka på knappen "Visa profiler". En lista visas med alla Outlook-profiler som är associerade med din programvara.

Steg 4

Välj den första profilen i listan. Klicka på knappen "Ta bort". Upprepa detta steg för alla profiler. Klicka på "Ok" när du är klar.

Återgå till mappen som öppnades i steg 1. Markera alla PST-filer och tryck på "Radera" -tangenten. När du tillfrågas om du är säker på om du vill skicka dessa filer till papperskorgen, klicka på "Ja".