Hur man ansluter en digital kabelbox till en digital mottagare

Digital kabel ger bästa tillgängliga bild och ljud till vardagsrummet. De flesta digitala programmeringstjänster sänds nu i högupplöst format, så HDTV kan dra full nytta av den skarpare bildupplösningen och det digitala surroundljudet. Branschstandarden för anslutning av digitala komponenter, inklusive en kabelbox och en hemmabiomottagare, är en HDMI-kabel (High Definition Media Interface). Kabeln har sexsidiga kontakter i båda ändar med 19 stålstift för överföring av högupplöst video och digital audio.

Steg 1

Leta upp HDMI OUT-uttaget på baksidan av kabelboxen. Jacken har sex sidor och 19 hål ordnade i tre rader.

Steg 2

Sätt i kontakten i ena änden av en HDMI-kabel rakt i uttaget på mottagarboxen med den bredare kanten vänd upprätt. Pluggen sätter bara in ett sätt; tvinga inte den i domkraften.

Steg 3

Anslut den andra änden av kabeln till ett av HDMI IN-uttagen på den digitala mottagaren. Vissa mottagare har så många som fyra HDMI-uttag beställt numeriskt, så notera vilket uttag som används för denna anslutning.

Steg 4

Anslut en andra HDMI-kabel till HDMI OUT-uttaget på mottagaren och anslut den andra änden till HDMI IN-uttaget på TV: ns baksida.

Steg 5

Sätt på kabelboxen, mottagaren och TV: n och ställ in mottagarväljaren på HDMI-ingången som ansluts till kabelboxen.

Tryck på INPUT-knappen på TV: ns fjärrkontroll tills bilden av den digitala kabelboxen visas på skärmen.