Hur man skickar meddelande med Siri på Apple Watch

Apple Watch kommer med en liten skärm på 1, 65 tum bred, vilket gör det svårt att skriva meddelanden. Du kan emellertid passera denna begränsning genom att använda Siri för att skicka meddelanden på din Apple Watch.

Siri på Apple Watch

Som nämnts ovan är det nästan omöjligt att skriva ett meddelande på Apple Watch med tanke på de små skärmstorlekarna för både 38 och 42 mm versioner av Apple Watch.

Detta gör Siri så mycket mer relevant och nödvändig på Apple Watch. Därför är det verkligen viktigt att du vänjer dig att använda Siri på Apple Watch för att skicka meddelanden och ringa samtal.

Medan du kan aktivera Siri genom att trycka på den digitala kronan på din Apple Watch rekommenderas det att du aktiverar Hey Siri på din Apple Watch för en total handsfree-upplevelse. Detta gör att du kan aktivera Siri på din Apple Watch, helt enkelt genom att säga "Hey Siri", det kommer inte att behöva trycka på Apple Watchs digitala krona.

Skicka meddelande med Siri på Apple Watch

Att skicka ett meddelande med Siri är mycket lättare än att skriva in meddelandet på din Apple Watch.

1. Lyft upp handleden (den som Apple Watch är på) och säg "Hey Siri"

2. Om Hey Siri är inaktiverad på din Apple Watch, lyft sedan upp handleden och håll ner den digitala kronan för att aktivera Siri

3. Säg nu "Skicka ett meddelande till (kontaktnamn)"

4. Nu kommer du till appen Meddelanden på din Apple Watch, berätta för Siri när du är i meddelanden-appen. Till exempel säga "Berätta att Tom vill äta middag ikväll med mig och truppens frågetecken"

5. Du kommer att se en förhandsgranskning av ditt meddelande på skärmen på din Apple Watch. (Se bild i steg 6 nedan)

6. För att skicka ditt meddelande säg "Hej Siri, Skicka" eller tryck på Skicka på skärmen på din Apple Watch

7. För att avbryta meddelandet säger du "Hej Siri, Avbryt" eller tryck på Avbryt på Apple Watch-skärmen.

Svara på meddelandet med Siri på Apple Watch

När du får ett nytt meddelande på din Apple Watch kan du svara på meddelandet med Siri.

1. Lyft upp handleden och säg "Hey Siri, svara (vad du vill säga)" eller om du har Hey Siri inaktiverad, håll ner den digitala kronan för att aktivera Siri och säg sedan "Siri, svar (meddelande)"

2. Om till exempel någon ber dig gå på pizza kan du säga "Hej Siri, svara Ja, jag skulle gärna vilja gå"

3. Därefter kommer du att se en förhandsgranskning av ditt meddelande, säga "Hey Siri, Skicka" på den här skärmen eller tryck på Skicka på din Apple Watch skärm.