Hur zooma mitt foto på LinkedIn (4 steg)

Som medlem i LinkedIn-företagsnätverket kan du ladda upp ett profilfoto som visas högst upp på din profilsida och i sökresultat när andra LinkedIn-användare söker efter ditt namn. Webbplatsen erbjuder grundläggande fotoredigeringsverktyg som gör att du kan beskära den uppladdade JPG-, GIF- eller PNG-bilden och zooma in i det beskurna området, som du sedan kan ställa in som ditt profilfoto. Den här funktionen är särskilt användbar för att ta bort onödigt utrymme eller bakgrund från ditt LinkedIn-profilfoto.

Steg 1

Logga in på ditt LinkedIn-konto. Håll muspekaren över fliken "Profil" i huvudmenyraden och välj sedan "Redigera profil" i snabbmenyn.

Steg 2

Välj kameraikonen längst upp till höger på ditt LinkedIn-profilfoto för att öppna skärmen Aktuellt foto. Klicka på länken "Redigera foto" under bilden för att öppna fönstret för profilfotoredigerare.

Steg 3

Håll musen över den gula rutan längst ned till höger på fotot för att visa storlekshandtaget med tvåvägspilen. Ändra storlek och dra den gula fyrkanten tills den ramar in det område på bilden du vill zooma in. LinkedIn visar en förhandsgranskning av bilden som den ser ut på din profil i den övre halvan av rutan. Du kan göra justeringar i kvadratens storlek och placering tills den zoomer och ramar in rätt del av fotot.

Klicka på knappen "Spara foto" för att lagra dina ändringar. LinkedIn visar det gröna meddelandet "Din bild har sparats" för att bekräfta att ditt profilfoto har uppdaterats.