Skriva något under profilbilden på Facebook

På din Facebook-tidslinje tjänar din profilbild som ett värdefullt första intryck - i kombination med ditt bannerliknande försättsfoto ger den här bilden världen en inblick i inte bara ditt utseende utan din personlighet. Om du vill lägga till lite mer till din profilbild - kanske en snabb sammanfattning av var den togs eller till och med bara en enkel kommentar - kan du skriva en beskrivning för ditt foto. På samma sätt kan du skriva kommentarer på andras profilbilder i ditt sociala nätverk.

Steg 1

Gå till din Facebook-tidslinje genom att klicka på ditt namn från din Facebook-hemsida. Klicka på din profilbild på din tidslinje. Detta visar en förstorad version av din bild, samt information som datum då den lades till och kompisernas kommentarer.

Steg 2

Klicka på "Lägg till en beskrivning" bredvid din profilbild. I textrutan som visas skriver du in den beskrivning eller kommentar du väljer i det tomma fältet märkt "Lägg till en beskrivning." I "Vem var du med?" fält kan du skriva in vännens namn för att märka vänner i ditt foto. "Var togs det här fotot?" fältet låter dig skriva in en plats och med rullgardinsmenyerna under det alternativet kan du välja ett år, en månad och ett datum att koppla till fotot. Klicka på knappen "Klar redigering" när du är klar med att skriva om din profilbild.

Klicka på en av dina väns profilfoton för att skriva något på hennes bild. I det tomma fältet bredvid din profilbilds miniatyrbild står det "Skriv en kommentar ..." Klicka på det här fältet, skriv din kommentar och tryck på "Enter" för att lägga till din kommentar till din väns profilfoto.