Min dator upptäcker inte iPod i återställningsläge

Återställningsläge låter dig installera om iOS på din iPod via iTunes när du får problem med enheten. I vissa fall kanske iTunes inte känner igen iPod när den är i återställningsläge, vilket hindrar dig från att återställa enheten. Du kanske dock kan lösa problemet med några enkla felsökningssteg.

Anslut iPod i rätt ordning

Om du inte ansluter iPod till din dator i rätt ordning kanske iTunes inte känner igen den. För att göra anslutningen i rätt ordning, ta bort USB-kabeln från iPod medan du lämnar den andra änden i datorn, stäng av iPod och håll sedan ned hemknappen medan du ansluter kabeln till iPod. Fortsätt hålla knappen intryckt tills du ser skärmen med iTunes-logotypen. ITunes bör upptäcka din iPod i återställningsläge och ge dig möjlighet att återställa enheten.

Mer felsökning

Om iTunes fortfarande inte känner igen iPod, återställ enheten och försök igen. För att återställa din iPod stänger du av den och håller sedan ned ström- och hemknapparna i minst 10 sekunder tills enheten slås på och du ser Apple-logotypen. Om du fortfarande har problem efter detta listar Apple flera avancerade felsökningssteg på sin webbplats som du kan prova (länka i Resurser), inklusive att installera om iTunes, prova en annan kabel eller till och med prova en annan dator.

Versioninformation

Felsökningsstegen i den här artikeln gäller 5: e generationens iPod Touch och 7: e generationens iPod Nano. De kan variera något eller avsevärt för andra produkter.