Hur man lånar böcker från det offentliga biblioteket på Kindle

De flesta offentliga bibliotek i USA, Kanada, Storbritannien och andra länder tillåter dess medlemmar att låna böcker om Kindle. Nedan hittar du stegen för att låna böcker från det offentliga biblioteket på Kindle.

Låna böcker från det offentliga biblioteket på Kindle

Medan läsning av verkliga eller tryckta böcker har sin egen appell, är vissa människor allergiska mot gamla eller begagnade böcker och föredrar att läsa böcker på e-läsare som Kindle, Kobo och andra.

Genom att låna böcker från det offentliga biblioteket på Kindle kan du dra nytta av ordbok, sökning, teckenstorlekskontroll, integration av sociala medier och andra funktioner som finns tillgängliga på din Kindle-enhet.

Bara för att böckerna är tillgängliga i digitalt format betyder det inte att bibliotek kan förse medlemmarna med ett obegränsat utbud av e-böcker.

I stort sett som vanliga böcker har bibliotek begränsade kopior av e-böcker och varje digital kopia av boken behandlas som en titel och den kan bara lånas av en person åt gången.

Utlåning av e-böcker på Kindle-enheter hanteras av en tjänst som kallas OverDrive och du kommer att se alternativet "Kassa med OverDrive", när en viss bok finns tillgänglig i biblioteket i digitalt format.

Steg för att låna böcker från det offentliga biblioteket på Kindle

Allt som krävs för att låna böcker från Public Library on Kindle är att logga in på ditt bibliotekskonto och se om boken som du är intresserad av har alternativet "Check Out With Over Drive".

1. Använd Kindle eReader eller Kindle Fire-surfplatta, besök webbplatsen för ditt lokala offentliga bibliotek och logga in på ditt bibliotekskonto.

2. Sök efter den bok som du vill låna och du kommer att se alternativet ”Kolla in med OverDrive” eller ”Placera i väntetid med OverDrive”, om denna bok är tillgänglig i elektroniskt format.

3. Om boken är tillgänglig trycker du på alternativet Utcheckning med OverDrive. Om boken för närvarande inte är tillgänglig, kanske du vill knacka på Place on Hold med OverDrive och vänta på att boken blir tillgänglig.

När du trycker på "Kolla in med OverDrive" bör boken automatiskt bli tillgänglig på din Kindle-enhet.

Om du inte får boken måste du synkronisera din Kindle-enhet manuellt genom att knacka på Inställningar> Synkroniseringsenhet som finns under avsnittet "System".

Returnera böcker till det offentliga biblioteket på Kindle

Att returnera böcker till det offentliga biblioteket på Kindle är lika enkelt som att låna offentliga biblioteksböcker på Kindle.

1. Besök webbplatsen för ditt lokala bibliotek på Kindle eReader eller Kindle Fire Tablet och logga in på ditt bibliotekskonto.

2. Klicka på Mitt konto> Innehav så ser du böckerna som du har lånat

3. Klicka på boken som du vill returnera och tryck på alternativet Retur. Klicka på Returtitel för att bekräfta på popup-fönstret som visas.

Hoppas att detta hjälper dig att förstå den ganska enkla processen att låna och returnera böcker till Public Library med Kindle.