Hur du svarar på telefonsamtal med textmeddelande på iPhone

När du är upptagen kan du använda funktionen "Svara med text" på din iPhone för att svara på telefonsamtal med ett förkomponerat textmeddelande istället för att låta samtalet vidarebefordras till din röstbrevlåda.

Svara med textmeddelande på iPhone

Som nämnts ovan ger funktionen "Svara med text" på din iPhone ett alternativ att svara på telefonsamtal på din iPhone med förskrivna textmeddelanden.

Detta kan vara riktigt användbart medan du är för upptagen för att ringa ett telefonsamtal, delta i ett möte eller sitta fast på en fullsatt plats som är så bullrig att det är omöjligt att delta i telefonsamtal.

Besvara telefonsamtal med textmeddelande på iPhone

Följ stegen nedan för att svara på telefonsamtal med ett textmeddelande på din iPhone.

1. När din iPhone ringer trycker du på meddelandealternativet ovanför knappen Slide to Answer. Du får alternativet Slide to Answer, om din iPhone är låst.

1, 1. Om din iPhone inte är låst ser du Acceptera / avslå samtalalternativ på skärmen. För att besvara ett samtal med textmeddelande trycker du på alternativet Meddelande ovanför Acceptera-knappen.

2. När du klickar på meddelandet ser du en menyskärm med svar med 3 redo att använda svar och ett anpassat alternativ.

3. Klicka på något av de svar som är färdiga att använda, som kan jag ringa dig senare? Din iPhone skickar omedelbart detta textmeddelande till den som ringer.

Om du trycker på alternativet Anpassad ser du ett fönster för textkonversation. Skriv vilket svar du tror är lämpligt för det här samtalet och tryck på Skicka.

Obs: Svara med ett textmeddelande fungerar bara om den som ringer från en mobiltelefon. I händelse av en fast telefon kommer meddelandet fortfarande att skickas men det slutligen misslyckas.

Ställ in en påminnelse om samtal på iPhone

Ett annat intressant alternativ som är tillgängligt på din iPhone för att hantera dina samtal är funktionen "Påminn mig" som låter dig skapa tids- och platsbaserade återuppringningspåminnelser.

1. När du får ett samtal på din iPhone klickar du på alternativet Påminn mig som finns ovanför knappen för att svara.

2. När du trycker på Påminn mig ser du skärmbilden Påminn mig senare, där du kan välja en tidsbaserad och tre platsbaserade påminnelser.

3. Klicka på Om en timme eller tryck på någon av följande platsbaserade påminnelser som ger dig mer intressanta alternativ.

När jag lämnar: Det här är perfekt om du får ett samtal när du deltar i ett möte. Påminnelsen om att ringa tillbaka den här personen utlöses så snart du lämnar din nuvarande plats.

När jag kommer hem: Perfekt för att hantera samtal från nära vänner på en hektisk dag. Du får en påminnelse så snart du kommer hem, så att du kan ta all din tid och ringa din vän från ditt hem.

När jag kommer till jobbet: Om du får ett samtal medan du håller på att lämna för arbete kan du använda detta alternativ för att få påminnelse om att ringa den här personen så snart du kommer till din arbetsplats.

För att de platsbaserade påminnelserna ska fungera ordentligt måste din iPhone känna dig, ditt hem- och arbetsadress.

Du kan ställa in det här under Inställningar> E-post, kontakter och kalendrar> Min information. När du ställer in korrekt ser du mig visas bredvid ditt kontaktnamn.