Kan jag titta på Netflix utan en webbläsare?

Netflix-prenumeranter spenderar en miljard timmar varje månad på att titta på videor - och inte alla dessa timmar spenderas med en webbläsare. Medan streamingvideo exklusivt erbjöds på datorer när den först introducerades, utvidgades tjänsten snart till andra enheter för att ge användarna val om hur man tittar på Netflix. Nu kan användare till och med använda smartphones och surfplattor som Netflix-fjärrkontroller när de tittar på streamingvideo på en TV.

Webbläsare

Netflix började som en DVD-posttjänst. År 2007 lanserade företaget en streamingtjänst med endast 1000 titlar. Tjänsten expanderade och nu kan många tv-program, filmer och originalinnehåll spelas. Streamingtjänsten var endast tillgänglig i webbläsare som först kunde stödja Silverlight-tillägget. Från och med 2013 är den senaste versionen av var och en av de fem populäraste webbläsarna kompatibel med Netflix.

Desktop-appar

Både Windows 8 och Chrome OS erbjuder appar som du kan använda på din dator för att titta på Netflix utan en webbläsare. Om du inte vill öppna din webbläsare för att komma till Netflix, installerar du bara appen, loggar in med din kontoinformation och använder sedan appen istället för din webbläsare. Apparna fungerar inte på andra operativsystem.

Mobilappar

Netflix har också mobilappar som du kan använda på surfplattor och smartphones. De är tillgängliga direkt från enheternas appbutiker. Om du vill fortsätta en show som du tittade på i ditt vardagsrum kan du logga in på appen och avsluta den så länge du har en Wi-Fi-signal eller en mobil dataanslutning. Netflix sparar din plats på varje strömmande video så att du kan fortsätta den på en annan enhet senare.

Strömmande enheter och konsoler

Enheter som spelkonsoler, Blu-ray-spelare och streamingvideorådor gör det också möjligt för dig att spela Netflix utan en webbläsare. Du måste ansluta enheten till antingen en Wi-Fi- eller kabelanslutning. Videon kan spela smidigare på en trådbunden anslutning. Oavsett vilken enhet du väljer att använda måste du logga in med ditt konto. Medan du kan ansluta upp till sex enheter, inklusive datorer och alla andra enheter, kan varje konto bara vara aktivt på två enheter samtidigt.