Hur man sparar foton på SD-kort på Android-telefon

Om din telefon stöder utbyggbart minne kan du ställa in din Android-telefon så att den sparar foton direkt på SD-kortet istället för att spara dem i telefonens interna minne. På så sätt kan du ta så många bilder du vill utan att oroa dig för det begränsade lagringsutrymmet på din 8 eller 16 GB Android-telefon.

Spara foton på SD-kort på Android-telefon

Processen att ställa in en Android-telefon för att spara bilder direkt på SD-kortet, istället för att använda telefonens glesa internlagring är lätt och stegen nedan bör vara tillämpliga på de flesta Android-telefoner med ett SD-kortplats.

Anslut ett SD-kort till Android-telefonen

Om du inte redan har gjort det, sätt in ett SD-kort i SD-kortplatsen på din Android-telefon. För detta kan du behöva öppna baksidan på telefonen (där batteriet finns), i händelse av att telefonen inte har ett tillgängligt SD-kortplats. (Se bild nedan från samsung.com)

När SD-kortet är anslutet öppnar du appen på din telefon och ser om det finns ett popup-meddelande.

På de flesta Android-telefoner bör du se ett popup-meddelande där du frågar om du vill ändra lagringsplatsen till SD-kortet. Det är lätt att göra ett val just nu, tryck bara på alternativet för att spara foton på SD-kort.

Om det här meddelandet inte visas eller om du har missat det, kan du ändå ställa in det här alternativet manuellt genom att gå till inställningarna för din kameraapp.

Ställ in Android-telefon manuellt för att spara foton på SD-kort

Följ stegen nedan för att manuellt ställa in din Android-telefon för att spara foton på det bifogade SD-kortet.

1. Öppna Camera-appen på din Android-telefon genom att knacka på kamera-appikonen.

2. Klicka på den ikon för växelformad inställning. Du hittar den här längst upp till vänster på skärmen.

3. Bläddra nedåt på skärmen Kamerainställningar och knacka på Lagringsplats.

4. Klicka sedan på SD-kort eller minneskort.

Från och med nu kommer alla foton som du tar från din Android-telefons bakre och främre kamera sparas på SD-kortet som är anslutet till din Android-telefon.

Obs! Skärmbilder sparas fortfarande i telefonens interna lagring i en mapp med namnet DCIM.