Hur man stoppar iPhone från att ladda upp videor till OneDrive

Det är bekvämt att konfigurera din iPhone eller iPad för att ladda upp foton direkt till OneDrive, men du kanske inte gillar det faktum att dina videoklipp också laddas upp automatiskt till OneDrive. I den här artikeln kommer vi att visa dig ett sätt att hindra iPhone från att ladda upp videor till OneDrive och samtidigt hålla alternativet för fotoöverföring aktivt.

Microsoft OneDrive

Microsofts OneDrive har framträtt som en populär molnlagringstjänst på grund av dess överkomliga priser och dess oemotståndliga förpackningar med Microsofts populära Office 365-abonnemang som inkluderar 1 TB gratis OneDrive-lagring.

Precis som Google Drive och andra molnlagringstjänster gör OneDrive det också enkelt och smidigt för iPhone-användare att ladda upp foton och videor automatiskt från iPhone till OneDrive.

Jämfört med foton är videor mycket större och tar lång tid att ladda upp till OneDrive. Därför är det mycket att föredra att överföra videor direkt från iPhone till en dator för redigering, istället för att vänta på att videorna ska laddas upp till OneDrive (långsamt) och vänta igen för att de ska laddas ner från OneDrive.

Förhindra iPhone från att ladda upp videor till OneDrive

OneDrive-appen för iOS-enheter har alternativet att ignorera videoklipp medan du utför en automatisk kamerabackup, men det här alternativet är inte aktiverat som standard på din iPhone.

Följ stegen nedan för att förhindra att videor laddas upp automatiskt till OneDrive samtidigt som alternativet för automatisk uppladdning är aktivt för Foton.

1. Klicka på OneDrive-appen på din iPhone eller iPad.

2. Klicka sedan på OneDrive Person-ikonen (Konto) längst upp till vänster på skärmen. Detta öppnar menyn OneDrive-konton.

3. Klicka nu på Gear-ikonen för att öppna OneDrive-appens inställningssida

4. På inställningssidan hittar du alternativet märkt Camera Upload och tryck på det.

5. På sidan för kameraöverföring, slå AV (gör det vitt) alternativet för Inkludera videor.

Efter den här inställningen kommer inga framtida videor att laddas upp till ditt OneDrive-konto medan alla dina foton fortfarande laddas upp till OneDrive.