Hur man använder BaseCamp med Garmin

BaseCamp är en gratis applikation från Garmin som låter dig visa och organisera kartor, datapunkter och rutter från din Garmin GPS-enhet på din dator. I grund och botten fungerar BaseCamp som en anslutning mellan din GPS-enhet och din dator. Allt du behöver göra är att installera programmet på din dator, ansluta din Garmin GPS-enhet till din USB-port och börja redigera och överföra data mellan de två enheterna. BaseCamp erbjuder ett komplett gränssnitt för att importera kartor, redigera rutter och överföra filer.

Steg 1

Navigera till Garmins webbplats och ladda ner en gratis kopia av BaseCamp. Välj lämplig version av programvaran - Mac eller PC - och följ installationsanvisningarna på skärmen.

Steg 2

Starta BaseCamp genom att dubbelklicka på ikonen på skrivbordet eller välja programmet från Finder på en Mac eller från Start-menyn i Windows.

Steg 3

Välj en aktivitet i popup-fönstret Aktivitetsprofil - som bil, vandring eller bergsklättring. Aktivitetsprofilen konfigurerar dina menyer för att göra användbar information mer tillgänglig, men alla BaseCamps funktioner är fortfarande tillgängliga oavsett vilket val du gör. Du kan också ändra din aktivitetsprofil via rullgardinsmenyn längst upp till vänster på skärmen.

Steg 4

Anslut din Garmin GPS-enhet till din dator med en USB-kabel. Din Garmin-enhet - och alla kartor och data som den innehåller - visas på den nedre halvan av den vänstra menyn på BaseCamp.

Steg 5

Välj kartan du vill visa eller redigera genom att göra ett val i rullgardinsmenyn högst upp på skärmen, bredvid rullgardinsmenyn Aktivitetsprofil i verktygsfältet.

Steg 6

Utforska din karta genom att använda handverktyget från verktygsfältet för att flytta runt eller välja förstoringsglasverktyget för att zooma in eller ut.

Steg 7

Importera och visa spår från din GPS-enhet. Klicka på enhetens namn i menyn till vänster och välj det spår du vill visa. Dra och släpp spåret från Enhetsmenyn till Mina samlingar längst upp i menyn till vänster och klicka sedan på spåret för att visa det på din datorskärm. En karta över en resa du gjorde med din GPS-enhet visas på din datorskärm, komplett med en dialogruta med höjder och avstånd mellan varje punkt du loggade in på din GPS-enhet.

Steg 8

Planera en ny rutt. Klicka på "Ny" i det översta verktygsfältet och välj "Rutt" från rullgardinsmenyn. Se till att kartan du vill använda visas på skärmen och klicka bara på kartan för att fastställa punkter på din rutt. BaseCamp fyller i den bästa rutten mellan de valda punkterna och sparar rutten under Mina samlingar.

Dela rutter och spår mellan din GPS-enhet och dator. Klicka på ett objekt i den vänstra menyn och dra och släpp det till en annan plats för att kopiera filen. Du kan flytta information både från din dator till din GPS och från din GPS till din dator.