Hur du återställer raderade textmeddelanden på iPhone

När du tar bort SMS-textmeddelanden från en iPhone är de ganska mycket borta för alla praktiska ändamål. Du kan dock försöka återställa raderade textmeddelanden på din iPhone genom att använda någon av metoderna som diskuteras i det här inlägget.

Återställa borttagna textmeddelanden på iPhone från iTunes

Du borde kunna återställa raderade textmeddelanden från en nylig säkerhetskopia på iTunes, om du hade konfigurerat din iPhone för att automatiskt säkerhetskopiera till ditt iTunes-konto eller ha gjort en ny manuell säkerhetskopia av din iPhone till iTunes (innan du raderade textmeddelanden) .

1. Stäng först av Hitta min iPhone genom att trycka på Inställningar> iCloud> Växla AV Hitta min iPhone (se bild nedan)

Obs! Detta steg krävs för att förhindra felmeddelanden från iTunes. Baserat på vår erfarenhet är det bättre att följa stegen nedan efter att ha stängt hitta min iPhone.

2. Anslut din iPhone till datorn med en USB-kabel

3. När iTunes igen känner igen din iPhone ser du den som en telefonikon längst upp till vänster på skärmen (se bild nedan)

4. Välj din telefon (klicka på telefonikonen)

5. Klicka på knappen Återställ säkerhetskopiering ... under avsnittet Säkerhetskopier (Se bild nedan).

6. Välj nu säkerhetskopian som du vill återställa från.

I det här steget har du möjlighet att välja mellan de säkerhetskopierade filerna som sparats på ditt iTunes-konto. Se till att du väljer en säkerhetskopia som troligen innehåller de raderade textmeddelandena. Det finns ingen mening med att välja en säkerhetskopia som gjordes efter att textmeddelandena raderats.

7. När du väljer säkerhetskopieringsfilen kommer alla data på din telefon att ersättas av de data som lagras i säkerhetskopian.

8. Vänta tills återställningsprocessen är klar.

Du bör kunna se de raderade textmeddelanden som visas i den vanliga meddelandelistan på din iPhone, när data på din iPhone har ersatts av data från iTunes-säkerhetskopian, som innehåller raderade textmeddelanden.

Återställa borttagna textmeddelanden på iPhone från iCloud

Detta är en mycket bättre metod för att återställa förlorade textmeddelanden jämfört med iTunes. Den här metoden låter dig återställa och säkerhetskopiera bara textmeddelanden istället för att behöva säkerhetskopiera all telefonens data.

Men iCloud säkerhetskopierar inte SMS-meddelanden i alla territorier. Därför är den här metoden endast tillämplig för dem som kan se textmeddelanden i steg # 2 nedan.

1. Logga in på https://icloud.com med ditt Apple-ID och lösenord

2. Klicka på textmeddelanden om du ser dem

Obs! Den här metoden är inte tillämplig för dig om du inte ser textmeddelanden efter att du har loggat in på ditt iCloud-konto. Följ bara följande steg om du kan se textmeddelanden i steg # 2 ovan

3. Gå igenom textmeddelanden och välj de som du vill återställa.

4. Gå nu till din iPhone och tryck på Inställningar> iCloud.

5. Stäng av textmeddelanden (om de är inställda på ON).

6. Nu visas en popup-fönster. Välj: "Behåll på min iPhone".

7. Tryck igen på Inställningar> iCloud och vänd tillbaka textmeddelanden till PÅ.

8. Klicka sedan på "Slå samman" och vänta tills de raderade textmeddelandena dyker upp på din iPhone

Återställa borttagna textmeddelanden direkt från iPhone

När du tar bort en fil på din iPhone, iPad eller iPod raderas inte filen faktiskt. iOS markerar bara den här filen som att den är tillgänglig för att skrivas över, istället för att ta bort den omedelbart.

Den markerade filen fortsätter att leva på din iPhone tills den skrivs över av nya data.

Det finns vissa appar från tredje part som skannar dina iOS-enheter efter raderade filer och listar alla raderade filer till dig. Du kan sedan välja de filer som du vill återställa tillbaka till din iPhone.

Jihosoft iPhone Data Recovery är ett sådant verktyg från tredje part som kan hjälpa dig återställa raderade eller förlorade textmeddelanden direkt från din iPhone och även från iTunes.

1. Anslut din iPhone till en dator med en USB-kabel

2. Klicka på Start Scan-knappen (se bild nedan)

Jihosoft Data Recovery-programmet börjar skanna din iOS-enhet efter förlorade data, inklusive textmeddelanden.

3. När skanningen är klar visas alla dina förlorade data i form av skanningsresultat.

4. Gå igenom filerna i skanningsresultaten (du kan enkelt förhandsgranska dem).

5. Slutligen, kolla filerna du behöver och klicka på "Återställ".

Som du ser på bilden ovan kan Jihosoft också återställa data från iTunes-säkerhetskopia, utan att behöva ansluta din iOS-enhet till datorn. Detta är användbart när du har en trasig eller skadad iPhone som inte kan anslutas till en dator.

Obs! Du bör omedelbart sluta använda din iPhone / iPad / iPod Touch när du står inför oavsiktliga raderade filer och förlorade data på din iPhone.

Som nämnts ovan fortsätter raderade filer att leva på din iOS-enhet tills de så småningom blir överskrivna med ny data. Därför kan varje operation på enheten generera ny data, som kan skriva över dina förlorade data och minska chansen för dataåterställning.