Hur man tar film ur en engångskamera

Om du ännu inte har konverterat till en digitalkamera eller fortfarande gillar filmens kvalitet kan du fortfarande använda de populära engångskamerorna. Dessa engångskameror är utmärkta och praktiska för resor och tar bort besväret från att ladda film, men när du är klar kan kameran bli skrymmande och irriterande. Olika märken har olika funktioner, men du kan enkelt ta bort film från alla engångskameror och ändå få den utvecklad. Läs vidare för att lära dig hur man tar film ur en engångskamera.

Se till att du har tagit alla dina bilder. Även om du har några fler är det största priset under utveckling, så få så många bilder du kan.

När alla bilder har tagits, spola tillbaka kameran så mycket du kan. Den lilla upprullningsknappen ska bli enkel att vrida och det återstående bildens hjul ska visa noll eller en annan symbol som indikerar att filmen är klar.

Om det finns kartong eller papper runt kameran tar du bort det med händerna eller saxen. Fallet kan ha en varning om att ta bort förpackningen, men det skadar faktiskt inte själva filmen.

På vissa märken som Kodak, vänd kameran upp och ner och leta efter en vit streck tryckt på kamerans botten. Detta gör borttagning av film mycket enkelt.

Ta en liten platt skruvmejsel och stick in den i det vita strecket. Skruvmejseln ska passa perfekt.

Snäpp upp skruvmejseln så att en klaff öppnas. Om klaffen inte öppnas, snäpp helt enkelt upp skruvmejseln i motsatt riktning.

Med luckan öppen bör du kunna luta kameran i upprätt läge och filmrullen glider ut.

Om det är en flik film som hänger ut, lämna bara den där eftersom den är normal och din film är bra. Dra inte i den fliken eftersom du riskerar att du exponeras för några av dina bilder.

Kameror utan det vita strecket på botten öppnas från sidan. Använd en platt skruvmejsel och lyft upp eventuella flikar till vänster på kameran för att öppna filmhållaren och frigöra filmen.

När filmen har tagits ut kan du till och med hitta ett AA-batteri som kameran använder för ström och behålla det för ett annat elektroniskt.