Hur man sätter in sociala ikoner i en Tumblr-blogg

Många Tumblr-teman genererar automatiskt länkar till sociala mediekonton och infogar dem i huvudmenyn på din webbplats. Men om du vill inkludera en rad anpassade ikoner som länkar till dina sociala mediekonton kan du ladda upp dem till ett webbhotell och sedan infoga HTML-kod i temat Beskrivningsruta, bädda in ikonerna i din bloggs layout och länka dem till dina sociala medieprofiler.

Infoga ikoner i tumblr

Ladda upp alla dina ikoner till ett webbhotell som tillåter extern länkning. Du kan ladda upp dem till ett webbhotellskonto från tredje part eller ladda upp dem till ett Tumblr-inlägg. Högerklicka och kopiera webbadresserna till varje ikon till urklipp. Från din instrumentpanel väljer du bloggen i vars layout du vill infoga ikonerna och klickar sedan på fliken "Anpassa". I rutan Beskrivning anger du följande kod för varje ikon:

Ersätt "social-media-link" med webbadressen till din sociala medieprofil och "image-link" med motsvarande URL till din värdikon. Tumblr visar en förhandsgranskning av dina ändringar i huvudpanelen. Klicka på knappen "Spara" för att göra ändringarna permanenta.