Hur man överför filer och foton från död dator

Din stationära dator eller bärbara dator kan misslyckas och bli oanvändbar när som helst. När detta händer, kvar de flesta användare undrar om det är möjligt att överföra filer och foton från död dator till en ny.

Är det möjligt att överföra filer från död dator till en ny

Så länge hårddisken i den döda bärbara datorn fortfarande fungerar och den inte är skadad eller allvarligt skadad, är det möjligt att överföra filer och foton från död dator till en ny.

I vårt fall hade en äldre Windows-bärbar dator drabbats av moderkortfel och att få det reparerat skulle bli dyrt.

Därför var det mer meningsfullt att byta ut den bärbara datorn med en ny och helt enkelt överföra filer och foton från död dator till en ny.

Om du har att göra med en liknande situation kan du följa stegen enligt nedan för att överföra filer och foton från död dator till en ny.

1. Ta bort hårddisken från datorn

Det första steget är att dra ut hårddisken från den döda datorn och hitta dess typ och storlek. Bärbara datorer har vanligtvis 2, 5 ″ hårddiskar medan skrivbord har 3, 5 ″ hårddiskar i storlek.

Vid en bärbar dator bör du kunna komma åt hårddisken genom att ta bort plastkåpan från hårddiskfacket.

När hårddisken är tillgänglig kan du ta bort små skruvar som håller hårddisken på plats, ta bort anslutningskabeln och dra ut hårddisken.

När du har tagit bort hårddisken ska du ange storlek och typ av hårddisk. Nyare bärbara datorer har 2, 5 ″ SATA-hårddiskar med platta anslutningar, medan äldre bärbara datorer har 2, 5 ″ PATA-hårddiskar med PIN-anslutningar.

2. Köp SATA till USB-adapter

Nästa steg är att köpa en USB-adapter som matchar storleken och typen av hårddisk som du tog bort från din döda dator.

Du kan antingen köpa en billig SATA till USB-adapter från en lokal teknisk butik i ditt område eller köpa från en online-källa.

För att komma igång kan du titta på denna USB 3.0 till SATA Adapter för 2, 5 ~ 3, 5 tum hårddiskar som finns på Amazon.

Om detta inte stämmer, sök med termen "SATA till USB-adapter" så hittar du många billiga adaptrar.

3. Anslut gammal hårddisk till ny dator och överför data

Det sista steget är att ansluta den gamla hårddisken till USB-porten på den nya datorn och överföra filer och foton till den nya datorn.

1. Anslut SATA-änden på hårddisken till USB-adaptern och anslut USB-änden till USB-porten på din nya bärbara dator.

2. Öppna File Explorer på din nya bärbara dator och du bör kunna se din gamla hårddisk ansluten som en extern hårddisk.

3. Dubbelklicka på ikonen som representerar den gamla hårddisken och navigera till mapparna som innehåller dina filer och foton.

4. Kopiera helt enkelt mapparna som innehåller filer och foton från den gamla hårddisken och klistra in dem på hårddisken på din nya bärbara dator.

Om du tror att den gamla hårddisken fortfarande är tillräckligt bra och pålitlig kan du använda den som en extern hårddisk eller som en säkerhetskopia för din dator.