Hur man rensar och inaktiverar formfyllning i formulär i webbläsare i Chrome och Safari

Funktionen "Form AutoFill" i Google Chrome och Safari Browsers är utformad för att automatiskt fylla i onlineformulär med data som lagras i webbläsaren. Nedan hittar du stegen för att rensa uppgifter för automatisk utfyllning av formulär och inaktivera autoutfyllning av formulär i webbläsare Chrome och Safari.

Rensa och inaktivera autofyllning av formulär i webbläsare Chrome och Safari

Som standard sparar de flesta webbläsare ditt namn, adress och annan information som du anger i onlineformulär för att göra denna information tillgänglig för dig för att fylla i onlineformulär.

Den här funktionen kallas "Autofyllning av formulär" och är utformad för att automatiskt mata in information i onlineformulär med din sparade information som finns i webbläsaren.

Även om funktionen "Form Autofill" kan ses som bekväm kan den bli en integritetsproblem, om någon annan får åtkomst till din dator eller andra människor som använder samma dator.

Därför tillhandahåller vi nedanstående steg för att rensa formulär AutoFyllningsdata som kanske redan har lagrats på din dator och även stegen för att inaktivera formulärsautfyllning i webbläsare Chrome och Safari.

Inaktivera autofyllning av formulär i Chrome Browser

Följ stegen nedan för att inaktivera Autofyllning av formulär i Chrome Browser.

1. Öppna webbläsaren Google Chrome på din dator.

2. Klicka sedan på ikonen för 3-punkter (eller 3-radig för Windows-dator) i det övre högra hörnet av webbläsarfönstret och klicka sedan på Inställningar i rullgardinsmenyn.

3. På Chrome-inställningsskärmen bläddrar du ner till botten och klickar på Avancerat eller Visa avancerade inställningar, beroende på din version av Chrome-webbläsaren.

4. Bläddra sedan lite mer tills du ser avsnittet Lösenord och formulär och klicka på Autofyll-inställningar.

5. På skärmen Autofill-inställningar, slå AV alternativet för Autofill.

Detta förhindrar Chrome Browser från att spara AutoFill Form Data på din dator. När så krävs kan du aktivera den här funktionen när som helst genom att flytta väljaren till PÅ-position.

Rensa AutoFill-data från formulär i Chrome-webbläsaren

Följ stegen nedan för att rensa autofyllformulärsdata i webbläsaren Chrome

1. Klicka på 3-punktsikonen i det övre högra hörnet i webbläsarfönstret, klicka på Fler verktyg i rullgardinsmenyn och klicka sedan på alternativet Rensa webbläsningsdata i snabbmenyn (se bild nedan).

2. På skärmen Rensa webbläsningsdata klickar du på fliken Avancerat, väljer All Time som ditt tidsintervall, se till att alternativet AutoFill är valt och klicka sedan på Rensa data-knappen

Detta rensar all autofyllformulärsinformation som lagras av Google Chrome Browser på din dator. Tiden för att rensa surfdata beror på hur ofta du har rensat din surfhistorik.

Inaktivera autofyllning av formulär i Safari Browser

Följ stegen nedan för att inaktivera formulärets autofyll i Safari-webbläsaren.

1. Öppna Safari Browser på din dator

2. Klicka sedan på fliken Safari i den översta menyfältet på din Mac och klicka sedan på Inställningar ... i rullgardinsmenyn.

3. På nästa skärm klickar du på fliken AutoFyll och avmarkerar alternativet för andra formulär.

4. Stäng skärmen Autofyll.

Efter det kommer Safari Browser på din Mac inte längre att samla in och lagra formdata.

Rensa formulärens automatfyllningsdata i Safari Browser

Följ stegen nedan för att rensa AutoFill Form Data i Safari Browser.

1. Öppna Safari Browser på din dator

2. Klicka på fliken Safari i den översta menyfältet på din Mac och klicka sedan på Inställningar ... i rullgardinsmenyn.

3. På nästa skärm klickar du på fliken AutoFyll och klickar sedan på alternativet Redigera bredvid andra formulär.

4. Klicka sedan på Ta bort alla och klicka sedan på Klar för att spara de ändringar du har gjort i Safari Browser på din dator.

Detta rensar all formautofyllinformation som redan lagrats i Safari-webbläsaren på din dator.