Hur du döljer ditt nummerpresentation på iPhone

Om du vill dölja ditt telefonnummer medan du ringer kan du använda funktionen Dölj uppringnings-ID som finns på din iPhone.

Dölj nummerpresentation på iPhone

När funktionen för nummerpresentation är aktiverad på iPhone kan du se telefonnummer eller namn på den person som försöker ringa din iPhone.

På samma sätt, när du ringer till andra från din iPhone, kommer de att kunna se ditt telefonnummer eller namn på skärmen på sina mobila enheter.

Det är dock möjligt att dölja ditt telefonnummer medan du ringer från iPhone genom att inaktivera nummerpresentation-funktionen på din iPhone.

Nedan hittar du stegen för att dölja uppringnings-ID på iPhone från alla och även stegen för att dölja anrops-ID per kontakt och per samtal.

1. Dölj samtals-ID för alla

Följ stegen nedan för att dölja nummerpresentation eller telefonnummer från alla.

1. Öppna Inställningar> bläddra ner och tryck på Telefon.

2. På skärmen Telefon trycker du på alternativet Visa mitt nummerpresentation.

3. Avbryt alternativet Visa mitt nummerpresentation på nästa skärm genom att flytta väljaren till OFF-position.

Därefter visas inte ditt telefonnummer när du ringer till någon som använder din iPhone.

När som helst kan du aktivera återuppringningsfunktionen igen på din iPhone genom att gå till skärmen Telefoninställningar och aktivera alternativet Visa "Mitt anrops-ID" på din iPhone.

Obs! Anrops-ID-blockering är inte tillåtet i vissa länder eller av vissa operatörer. I sådana fall kan du hitta alternativet Caller ID grått.

2. Dölj telefonnummer från specifika kontakter

Istället för att dölja nummerpresentation från alla, kanske du bara vill dölja ditt telefonnummer för en specifik kontakt.

Detta kan göras genom att lägga till samtalskodningskod framför telefonnumret för din kontakt på kontakts informationssida på din iPhone.

I Nordamerika är den tvåsiffriga koden för att blockera nummerpresentation * 67 för fasttelefoner och # 31 # för mobiltelefoner eller mobiltelefoner.

Om du bor utanför Nordamerika bör du kunna hitta koden för din region genom att besöka den här artikeln på Wikipedia.

Obs: Vissa mobiltelefonleverantörer har sina egna koder för att blockera nummerpresentation och kan ta ut en avgift för att tillhandahålla denna tjänst. Du måste kontakta din tjänsteleverantör om koderna ovan inte fungerar.

En gång, du känner nummerpresentationens blockeringskod för ditt område, kan du följa stegen nedan för att dölja nummerpresentation per kontaktbasis.

1. Öppna telefonappen på din iPhone.

2. Klicka på Detaljer-ikonen (i) som finns framför kontakten för vilken du vill inaktivera nummerpresentation.

3. Klicka på Redigera och ändra telefonens kontaktnummer genom att lägga till nummerpresentation-blockeringskod framför kontaktens telefonnummer genom att klicka på Redigera och ändra telefonens kontaktnummer.

Till exempel, om telefonnumret för din kontakt är AAA-555-5555, måste du ändra numret till # 31 # AAA-555-5555 och tryck på Klar för att spara den här ändringen.

Efter detta, varje gång du ringer till din kontakt kommer din nummerpresentation att blockeras automatiskt.

Detta döljer ditt uppringande ID eller telefonnummer från just din kontaktperson.

Obs: Anrops-ID-blockeringskoder * 67 eller # 31 # är kanske inte tillåtna av vissa tjänsteleverantörer som kan ha sina egna koder.

Vissa tjänsteleverantörer kan också kräva att du ringer * 67 eller # 31 # -koden först och väntar på att den vanliga ringsignalen kommer tillbaka innan du ringer upp det telefonnummer du vill ringa.

3. Dölj nummerpresentation på basis per samtal.

I det här fallet försöker du dölja ditt nummerpresentation under ett tillfälligt samtal till en person som inte finns på din kontaktlista.

1. Ta reda på att nummerpresentation avaktiverar kod för ditt område.

Som nämnts ovan fungerar koderna * 67 och # 31 # med många mobiltelefoner i Nordamerika, medan 141 fungerar i Storbritannien och Irland.

2. Slå nummerpresentationens blockeringskod följt av telefonnummer för den person du försöker ringa.

Till exempel kommer du att ringa * 67AAA 555-5555 eller # 31 # AAA-555-5555 om du försöker ringa AAA-555-5555 Telefonnummer.

Om inaktiveringskoden för nummerpresentation fungerar kommer personen i andra änden inte att kunna se ditt telefonnummer.