Hur man mappar till en dator

Nätverksdatorer har fördelen att de delar resurser. Inte längre behöver du använda skivor eller flashenheter för att flytta data från en dator till en annan. Kartläggning av enheter på din dator är en funktion som Microsoft Windows erbjuder för att ge dig åtkomst till filer från en annan dator via ett nätverk. Genom att mappa en nätverksenhet kan du behandla en hårddisk på en annan dator som om den fanns på din egen dator. Med en mappad nätverksenhet kan du enkelt dela data med alla andra datorer i nätverket.

Steg 1

Klicka på "Start" -knappen och välj "Dator" i systemmenyn på den dator som innehåller hårddisken du vill dela i nätverket.

Steg 2

Välj den mapp du vill dela.

Steg 3

Högerklicka med musen och välj "Egenskaper" i menyn.

Steg 4

Välj fliken "Delning".

Steg 5

Klicka på knappen "Avancerad delning".

Steg 6

Markera rutan bredvid "Dela den här mappen."

Steg 7

Notera standardnamnet på den delade mappen. Klicka på "OK" -knappen och klicka sedan på "Stäng" -knappen. Den här mappen är nu tillgänglig för delning i nätverket.

Steg 8

Klicka på "Start" -knappen på den dator du använder för att komma åt den delade mappen. Välj "Dator" i systemmenyn.

Steg 9

Välj "Verktyg" och "Karta nätverksenhet" från menyn.

Steg 10

Välj en enhetsbokstav som du vill tilldela den delade mappen med rullgardinsmenyn från "Map Network Drive" -fönstret.

Klicka på knappen "Bläddra" för att hitta namnet på den dator där du skapade den delade mappen. Klicka på datorns namn och välj namnet på den delade mappen som den visades i steg 7. Klicka på knappen "OK". Du kommer nu att se den delade mappen från den andra datorn som är tillgänglig på din dator med den enhetsbokstav du valde i föregående steg.