Så här mailar du JPEG-filer med en Android-telefon (4 steg)

Medge det: din smartphone har förändrat ditt liv. Du brukade gärna bara gå till livsmedelsbutiken för att hämta lite mjölk, men nu är du journalist och använder din Android-telefons kamera för att dokumentera hela resan. Eller kanske surfar du bara på Internet medan du är på bussen och laddar ner söta bilder av kattungar som du kan skicka till den speciella personen när du kommer hem. Hur som helst är det viktigt att veta hur man skickar dessa JPEG-bilder - som alla Android-foton är - till andra.

Steg 1

Slå på eller låsa upp telefonen och tryck sedan på kameraikonen för att få din kamera igång. Varje Android-telefon - beroende på tillverkare - har ett något annorlunda kameragränssnitt, men genom att trycka på alternativknappen avslöjas i vissa fall vissa fotograferingslägen. Tryck på "Filstorlek" eller "Upplösning" och välj en mittupplösning, något runt 3 megapixlar: detta håller filstorlekarna låga (ett plus för e-post) men bibehåller bildkvaliteten.

Steg 2

Ta några bilder av sakerna omkring dig (använd fotofilter för att få din skål med Cheerios att se äldre ut och sepia är valfritt). Tryck på "Hem" -knappen på skärmen och bläddra igenom sidorna tills du hittar "Galleri". Om det inte finns på någon av startskärmen trycker du på "Appar" och hittar det.

Steg 3

Klicka på "Camera" -galleriet för att hitta de foton du just valt. Tryck sedan på alternativknappen på din telefon och välj "Välj foton" eller tryck helt enkelt på de foton du vill inkludera i din e-post. När du har valt en grupp bilder trycker du på delningsknappen högst upp (som ser ut som två ljusstrålar som börjar vid en enda punkt).

Välj ditt e-postprogram eller app från listan. Android-telefoner har ett standard-e-postprogram som heter "E-post", men du kan ha lagt till ditt Gmail- eller Windows Live-konto i din telefon. När du trycker på "E-post" bifogas dina foton automatiskt till ett nytt meddelande. Ange namnet på den person eller grupp av kontakter som e-postmeddelandet ska skickas till och skriv en ämnesrad och tryck sedan på "Skicka".