Hur man förblir inkognito när man är inloggad på Facebook

Om du letar efter lite mer integritet när du söker i nyhetsflödena måste du vidta åtgärder för att dölja din Facebook-närvaro. Att stänga av chatt, höja din integritet och utse din publik är alla sätt att vara inkognito medan du använder det sociala nätverket. Ingen är permanent, vilket innebär att du kan justera om när du är redo att möta världen igen.

Chat tillgänglighet

När du är inloggad på ditt konto gör standardchattinställningarna det möjligt för vänner att se din Facebook-närvaro. Varje medlem har en chatt-sidofält i högra sidopanelen på sin hemsida, som visar en lista över Facebook-vänner och deras chatttillgänglighet. Om du inte stänger av chatten kan ditt namn visas med en grön prick bredvid, vilket indikerar att du är online och tillgänglig för chatt. Det kan också visa en mobiltelefonformad ikon som indikerar att du använder en av Facebook-mobilapplikationerna. För att verka otillgänglig, vilket framgår av en brist på ikon bredvid ditt namn i chattens sidofält, måste du inaktivera chatten. För att göra det klickar du på kugghjulsformen på din chattmeny, som visas i det nedre högra hörnet och väljer "Stäng av chatt." Använd alternativet "Avancerade inställningar ..." för att stänga av chatt från vissa medlemmar medan du lämnar det på för andra.

Begränsad aktivitet

Facebook-aktivitet är den mest uppenbara indikationen på att du är inloggad på ditt konto. Varje gång du uppdaterar din status, delar ett foto eller kommenterar någon annans inlägg skapas en berättelse och delas på olika platser i det sociala nätverket. Vissa typer av aktiviteter, som att titta på foton, läsa ditt nyhetsflöde och bläddra i grupper och sidor, kommer inte att skapa berättelser om det inte är en klickbar åtgärd involverad, till exempel Gilla, dela eller kommentera. Att begränsa din Facebook-aktivitet hjälper dig att behålla osynlighet när du är inloggad.

Verktyg för publikval

Med Audience Selector-verktyget kan du kontrollera synligheten för innehållet du lägger upp och bör användas för att hjälpa dig att förbli inkognito. Varje gång du lägger upp något öppnar du verktyget genom att klicka på nedåtpilen i det nedre högra hörnet av dialogrutan du lägger in. Välj en publik för ditt innehåll. Observera att inställningen "Offentlig" gör ditt innehåll synligt för alla på det sociala nätverket, medan inställningen "Vänner" begränsar din publik till endast bekräftade Facebook-vänner. Inställningen "Endast jag" ger minst synlighet och hindrar alla utom dig från att se vad du har lagt upp.

Sekretessinställningar

Medan du justerar dina sekretessinställningar kan du begränsa din synlighet, men det finns vissa aspekter av din profil som helt enkelt är synliga för alla. Dessa inkluderar ditt namn, omslags- och profilfoton, Facebook-e-postadress och vissa andra typer av innehåll där du kan bli märkt. Det är möjligt att förbli inkognito genom att använda foton som inte visar ditt ansikte, välja en Facebook-e-postadress som inte innehåller ditt namn och i allmänhet undvika identifierande faktorer inklusive plats. Besök sidan Sekretessinställningar och Verktyg för att välja de mest restriktiva sekretessinställningarna på ditt Facebook-konto. Som med alla Facebook-aspekter, ju mer du delar, desto mer synlighet tar du på dig.

Blockera listor

Din blocklista gör att du kan förbli osynlig för Facebook-medlemmar på individuell basis. När du lägger till någon i din blocklista raderas praktiskt taget alla anslutningar som finns mellan dig. Vissa undantag inkluderar gemensamma vänners foton och aktiviteter i gemensamma grupper. Efter ett block kan du inte längre se varandras Facebook-närvaro eller interagera med varandra. Blockering är ömsesidig, vilket innebär att endast en part behöver initiera. Observera att blockering inte översätts till externa webbplatser och endast gäller Facebook-funktioner.