Hur man loggar in i Windows 10 med Gmail-konto

Det är inte obligatoriskt att använda Outlook-, Live- eller Hotmail-konton för att konfigurera eller skapa ditt Microsoft-konto för att logga in i Windows 10. Nedan följer stegen för att logga in på Windows 10 med Gmail-konto.

Logga in i Windows 10 med Gmail

Vid installation av Windows 10-dator ber Microsoft användare att skapa ett Microsoft-konto. Många användare förstår denna prompt som ett obligatoriskt krav för att använda ett Outlook- eller Live.com-konto för att logga in på Windows 10.

Som nämnts ovan är det dock inte riktigt nödvändigt att använda ett Outlook-konto för att skapa ett Microsoft-konto. Om du gillar att använda Gmail och inte riktigt har ett Outlook-konto kan du skapa Microsoft-konto med ditt befintliga Gmail-konto.

Om du använder Gmail för att skapa ett Microsoft-konto kommer du att ha samma behörigheter som att använda ett Outlook- eller Live.com-e-postkonto och du kan göra köp och ladda ner appar från Windows Store.

Logga in i Windows 10 med Gmail medan du ställer in ny dator

I det här fallet försöker du installera en ny Windows 10-dator eller installera om Windows 10 igen efter att du har torkat all data på din dator.

1. Starta din Windows 10-dator genom att trycka på strömbrytaren.

2. Börja följa installationsinstruktionerna på skärmen som de visas på datorns skärm.

3. Så småningom kommer du till en skärm där du ber dig logga in med ett Microsoft-konto. Ange din Gmail-adress och klicka sedan på länken Skapa konto som finns under fältet för e-postadress (Se bild nedan)

4. Därefter uppmanas du att ange ett lösenord. Ange vilket lösenord som inte är detsamma som det lösenord som du loggar in på ditt Gmail-konto med.

Obs: Det är bättre att inte använda ditt lösenord för e-postkonto för att logga in på ditt användarkonto i Windows 10.

5. Följ de återstående installationsinstruktionerna och slutför installationen av din Windows 10-dator.

Logga in i Windows 10 med Gmail på befintlig Windows 10-dator

I det här scenariot har du ignorerat frågan om att logga in med Microsoft-konto och konfigurera din dator med ett lokalt användarkonto. I ett sådant fall kan du följa stegen nedan för att skapa ett Microsoft-konto med Gmail och du kan logga in på Windows 10 med Gmail.

1. Klicka på Start-knappen och klicka sedan på Inställningsikonen i menyn som visas.

2. Klicka på alternativet Konton på skärmen Inställningar.

3. På skärmen Konton klickar du på Familj och andra personer i sidmenyn och bläddrar nedåt och klickar på Lägg till någon annan till detta PC-alternativ (se bild nedan).

4. Klicka på nästa skärm på Jag har inte den här personens länk till inloggningsinformation (se bild nedan)

5. Ange ditt befintliga Gmail-konto på nästa skärm, skapa ett åttasiffrigt lösenord, välj ditt land och klicka sedan på Nästa-knappen (se bild nedan)

När ditt Microsoft-användarkonto har skapats kan du logga in på Windows 10 med Gmail.

Obs: Ovanstående användarkonto har inte administrativa behörigheter, men du kan ändra användarkontotyp och ge administratörsbehörighet till det här kontot.