Visar en GIF som din profilbild på Tumblr

Du kan ändra dina Tumblr-profilbilder för någon av dina bloggar till en GIF-bild. Om dina bloggar har olika fokus kan du välja ett annat profilfoto eller en avatar för varje blogg. Du kan välja att ha en GIF-bild istället för ett foto av dig själv, som ditt Tumblr-profilfoto, om du väljer.

Tumblr profilfoton

Tumblr-profilfoton, även kallade porträttfoton eller avatarer, visas med var och en av dina inlägg i dina anhängares tidslinjer. Användare kan hålla muspekaren över avataren för att se en meny med alternativ för att kommunicera med dig. Om du har aktiverat Fråga eller Svara-funktionen på bloggen kan dina följare meddela dig från den här menyn.

Konvertera befintlig bild till GIF

Om du har en kopia av din Tumblr-avatar sparad på din dator kan du konvertera bilden till en GIF-fil med Microsoft Paint. Öppna bilden i Måla och ändra bilden efter önskemål. Du kan till exempel beskära eller ändra storlek på bilden innan du konverterar den till GIF-format. Klicka på fliken "Arkiv" och klicka sedan på "Spara som." Klicka på GIF-alternativet i menyn Spara som. Klicka på "Spara" för att spara en kopia av bilden som en GIF.

Ändra profilfoto

Öppna din Tumblr-instrumentpanel och klicka sedan på ikonen "Inställningar" i toppmenyn för att öppna inställningssidan. Klicka på namnet på bloggen för att uppdatera i den vänstra menyn för att öppna inställningsmenyn för den valda bloggen. Klicka på knappen "Ändra avatar" för att öppna dialogrutan för filval och bläddra sedan till GIF-filen. Klicka på filen och klicka sedan på "Öppna". Klicka på "Spara" för att spara den nya bilden. Profilformatets uppladdningsformulär ger dig också möjlighet att ta en ögonblicksbild med enhetens kamera.

Överväganden

Bilder som har en storlek på 128 x 128 och större fungerar bäst för Tumblr-avatarer. Din avatarbakgrund kan vara transparent. Du kan ladda upp en avatar per blogg som är kopplad till ditt Tumblr-konto. Avatarer måste vara i ett kompatibelt Tumblr-format (GIF, JPG, PNG eller BMP). Storleksbegränsningarna för uppladdade bilder är 10 MB för statiska GIF-filer och 1 MB för animerade GIF-filer.