Bädda in tumblr-inlägg på Facebook och Vimeo

Många sociala medieplattformar är medvetna om att tvärpublicering av innehåll på många sociala mediasidor kan vara tidskrävande och repetitivt, och de försöker påskynda processen med funktioner för innehållsdelning. För att underlätta delning av innehåll gör det sociala nätverket och bloggplattformen Tumblr dig att automatiskt bädda in alla dina Tumblr-inlägg på din Facebook-tidslinje. Men om du vill bädda in dina Tumblr-inlägg i dina Vimeo-videor måste du ange dina Tumblr-uppgifter manuellt i Vimeo-uppladdningsformuläret.

Ansluter Tumblr till Facebook

Logga in på ditt Tumblr-konto och klicka sedan på kugghjulsikonen på instrumentpanelen för att navigera till inställningssidan.

Välj den blogg vars inlägg du vill bädda in på din Facebook-tidslinje.

Klicka på knappen "Logga in med Facebook" i huvudpanelen. Följ sedan instruktionerna på skärmen i popup-fönstret för att auktorisera Tumblr att posta till ditt Facebook-konto.

Välj från rullgardinsmenyn den Facebook-sida eller -profil som du vill bädda in dina Tumblr-inlägg i. Du kan också välja om du vill dela dina Tumblr-gillanden och svar på din Facebook-tidslinje.

Markera rutan "Dela inlägg på din tidslinje" för att automatiskt dela alla dina inlägg på din Facebook-tidslinje. Om du vill välja vilka av dina Tumblr-inlägg som ska visas på din tidslinje, lämna den här rutan avmarkerad och välj alternativet att korspost till Facebook för enskilda inlägg.

Klicka på knappen "Spara" för att spara dina ändringar.

Länkar Tumblr till Vimeo

Logga in på ditt Vimeo-konto och klicka på knappen "Ladda upp en video".

Klicka på "Välj en video" och dubbelklicka på videofilen på din hårddisk som du har inbäddat i Tumblr. Videon börjar omedelbart laddas upp till ditt Vimeo-videogalleri.

Lägg till en detaljerad beskrivning i din video. Vimeo tillåter inte att du använder HTML-kod, men du kan infoga länkar till din Tumblr-blogg eller original Tumblr-inlägg i beskrivningen. När du publicerar videon till ditt Vimeo-galleri konverterar webbplatsen webbadresserna till inbäddade hyperlänkar.

Lägg till en titel, taggar och krediter till din video, om så önskas, och klicka sedan på knappen "Spara ändringar" för att lägga till din information på din videosida.

Tips

Du kan också ansluta ditt Vimeo-konto för att automatiskt bädda in alla videor du laddar upp till Vimeo till dina Tumblr- och Facebook-konton. Håll markören över fliken "Me" i huvudmenyn och välj "Mina inställningar" i den utfällbara menyn som visas. Klicka på fliken "Appar", klicka på "Anslut" -knapparna bredvid Tumblr och Facebook och följ sedan instruktionerna på skärmen för att ge Vimeo rätt att skicka till dina konton.

Varningar

Vimeo tillåter grundläggande användare att bara ladda upp 500 MB video per vecka. Om din video har en större filstorlek måste du uppgradera till en av premiumkontotyperna.