Airplay Streaming With VLC på iPad

Med AirPlay kan du spela upp innehåll från din iPad på en TV via AppleTV-rutan. Detta fungerar bra med standardvideospelaren på iPad, men den här spelaren fungerar bara med ett begränsat antal videoformat. Om du använder VLC-appen kan du spela ett mycket bredare utbud av format.

Grunderna i AirPlay

AirPlay är ett mjukvarusystem som fungerar med AppleTV digitalbox. Lådan ansluts till en TV via en HDMI-kabel och ansluts sedan trådlöst till ditt lokala nätverk. Du kan sedan strömma videoinnehåll från vilken iOS-enhet eller Mac-dator som helst som är ansluten till samma nätverk. På iOS-enheter som iPad fungerar systemet endast med standardmediaapparna eller med de oberoende appar som specifikt stöder AirPlay.

Installerar VLC

VLC-appen för iOS har stött AirPlay sedan lanseringen av VLC 2.0.1 i juli 2013. Det är en gratis app tillgänglig via iTunes App Store, vilket innebär att du kan antingen ladda ner den direkt på din iPad eller hämta den via iTunes på din dator och sedan synkronisera med din iPad. IOS-appen är helt skild från skrivbordsutgåvan av VLC, så det gör ingen skillnad om du redan har VLC på din dator.

Hämta filer till iPad

VLC-appen kan spela upp alla videofiler som du redan har överfört till din iPad för uppspelning i standardvideoappen, inklusive iTunes-köp. Du kan dock också överföra videofiler till din iPad (endast för VLC-uppspelning) via Wi-Fi. För att göra det, se till att din iPad och din dator är båda anslutna till samma lokala nätverk, öppna VLC-appen på iPad, tryck på VLC-logotypknappen (liknar en trafikkon), ändra knappen "WiFi-uppladdning" till på, och notera IP-adressen som visas. Skriv den här adressen (inklusive eventuella kolon och siffror i slutet) i en webbläsare på din dator. Då ser du ett gränssnitt som låter dig dra och släppa filer till iPad där de kommer att vara tillgängliga med VLC-appen. Observera att VLC-appen endast kan spela upp filer som finns på själva iPad och inte kan strömma från en dator.

Spelar på AirPlay

Till skillnad från vissa AirPlay-kompatibla appar kan du inte bara trycka på en knapp i själva VLC-appen för att möjliggöra streaming till din AppleTV. Istället måste du börja spela upp videon i appen, dubbelklicka sedan på hemknappen och svep åt vänster. Detta kommer att visa multitasking-menyn, från vilken du kan aktivera AirPlay-spegling, vilket betyder att din TV visar vad som finns på din iPad-skärm - i det här fallet videouppspelning.