Hur man undviker spårning av ett internetsamtal

När du använder en internetapplikation för att ringa ett telefonsamtal är det inte alltid telefonnumret som visas på mottagarens nummer-ID som han kan använda för att ringa tillbaka eller identifiera dig. Det kan fortfarande vara möjligt att spåra alla samtal du ringer till dig, så använd inte den falska anonymiteten vid internetsamtal för att ringa olämpliga eller trakasserande telefonsamtal.

Hur Internetsamtal fungerar

Internetsamtal fungerar med röst över IP eller "VoIP" -teknologi, som omvandlar analog ljudsignal som röster under ett telefonsamtal till digital data som ska skickas via Internetanslutningar. Denna digitala data kan skickas till andra datorer för att ringa dator-till-dator-samtal eller överföras trådlöst till mobiltelefoner och fasta telefoner, vid vilken tidpunkt den omvandlas till en analog ljudsignal. VoIP-processen är inte en direktväxling som ett vanligt telefonsamtal, vilket innebär att även om ett telefonnummer visas på mottagarens nummerpresentatör, kanske det inte tillåter honom att komma tillbaka i kontakt med den som ringer.

Skype

Skype är en framträdande VOiP-applikation. Efter att ha laddat ner en gratis programvara till sin dator eller smartphone kan en registrerad Skype-användare ringa samtal till mobiltelefoner och fasta telefoner utan att någonsin plocka upp en telefon. Om inte Skype-användaren har undertecknat ett anpassat Skype-telefonnummer, visas ett icke tilldelat telefonnummer baserat i Storbritannien på mottagarens nummerpresentatör, ett som inte har någon korrelation med Skype-användarens konto.

Google röst

Google Voice fungerar annorlunda. Till skillnad från Skype, vars användare måste betala en premie för att ha telefonnummer som andra kan ringa dem till, har alla Google Voice-konton virtuella "telefonnummer" som visas på uppringnings-ID: n för de personer de ringer. Att ringa någons Google Voice-nummer ringer till enheter där personen använder Google Voice, eller, om ingen finns, till det mobilnummer som han använde för att registrera sig hos Google Voice. Du kan inte blockera ditt Google Voice-telefonnummer när du ringer med tjänsten.

Trakasserier och resurser

Även med en tjänst som Skype, som verkar dölja din identitet helt, bör du inte använda Internet för att ringa trakasserande eller skadliga samtal. Om personen du ringer måste involvera lokala myndigheter kan han stämma Skype eller vilken annan tjänst som har tillhandahållit teknik för samtalen för att få ditt skärmnamn eller annan identifierande information och därefter vidta åtgärder.