Hur man tar bort samtal från samtalshistorik på iPhone

Fönstret för senaste samtal i telefonappen är utformad för att ge dig en lista över alla samtal som har gjorts, mottagits eller missats på din iPhone. Även om detta är en användbar funktion finns det tillfällen då du kanske vill ta bort din samtalshistorik, antingen hela samtalshistoriken eller samtal från en enskild samtal.

Radera samtal från samtalshistorik på iPhone

Precis som andra smarttelefoner håller din iPhone ett exakt register över alla samtal du ringer och tar emot på din enhet.

Samtidigt som samtalshistoriken på iPhone är användbar för telefonägarna, kan den också hjälpa alla som har tillgång till din iPhone att få en komplett lista med telefonnummer som du ringer från din iPhone och även de telefonnummer som ringer till din iPhone.

Förutom telefonnumren ger samtalshistoriken på din iPhone också datum, tid och varaktighet för varje samtal som görs och tas emot på din iPhone.

Om du inte vill att den här typen av information ska finnas kvar på din iPhone kan du använda stegen nedan för att antingen ta bort hela samtalshistoriken från din iPhone eller ta bort enskilda telefonnummer från samtalshistoriken på din iPhone.

Rensa eller radera hela samtalshistoriken på iPhone

Följ stegen nedan om du vill ta bort hela samtalshistoriken på din iPhone.

1. Öppna Telefon-appen på din iPhone.

2. När Telefon-appen har öppnats, knackar du på alternativet Recents i nedre menyn.

3. Klicka sedan på alternativet Redigera längst upp till höger på skärmen.

4. När du klickar på Redigera ser du alternativet “Rensa” visas längst upp till vänster på skärmen. Klicka på Rensa.

5. Därefter ser du en popup. Klicka på Rensa alla nyheter för att bekräfta att du vill ta bort listan över alla senaste samtal på din iPhone.

Att rensa hela samtalshistoriken är särskilt användbart för dem som får massor av samtal dagligen. För sådana människor kan du börja dagen med en ren historikssida med senaste samtal hjälpa dem att hålla sig organiserade och förhindra chanser att missa några samtal på grund av trångt samtalshistorik.

Radera enstaka samtal från samtalshistorik på iPhone

Följ stegen nedan, om du bara vill ta bort ett enda samtal från samtalshistoriken och lämna listan över återstående samtal intakt på din iPhone.

1. Tryck på Telefon-appen på hemskärmen på din iPhone.

2. Klicka sedan på alternativet Recents i nedre menyn.

3. Se till att du är på fliken Alla och leta efter det samtal du vill ta bort från samtalshistoriken. När du hittar samtalet, svep vänster på samtalet och tryck sedan på knappen Radera (se bild nedan)

Även om du också kan ta bort ett enda samtal genom att trycka på Redigera-alternativet på skärmen Senaste samtal, är svepmetoden som beskrivs ovan det enklaste sättet att ta bort ett enda samtal på din iPhone.

Radera flera samtal från samtalshistorik på iPhone

Om du inte vill rensa eller ta bort hela samtalshistoriken på din iPhone kan du välja att redigera din samtalshistorik genom att ta bort enskilda samtalsposter.

1. Öppna Telefon-appen på din iPhone.

2. När telefonappen öppnas klickar du på alternativet Recents i nedre menyn.

3. Se sedan till att du är på fliken Alla och tryck sedan på alternativet Redigera längst upp till höger på skärmen (se bild nedan).

4. När du trycker på alternativet Redigera ser du en (-) minus-knapp bredvid varje telefonpost. Klicka först på den röda knappen (-) och sedan på den röda radera-knappen (se bild nedan)

5. Upprepa processen med andra samtal som du vill ta bort från samtalshistoriken på din iPhone och tryck på Klar.

Radera enstaka missade samtal från samtalshistorik på iPhone

Följ stegen nedan för att rensa eller ta bort bara de missade samtal från samtalshistoriken på din iPhone.

1. Tryck på Telefon-appen på hemskärmen på din iPhone.

2. Klicka sedan på alternativet Recents i nedre menyn.

3. På skärmen Recents, se till att du är på fliken Alla och leta efter samtal som visas i rött. Dessa är de missade samtal på din iPhone (se bild nedan).

4. Dra åt vänster på det röda missade samtalet och tryck sedan på Radera alternativet som visas till höger om numret (se bild ovan)

Radera alla missade samtal från samtalshistorik på iPhone

Om det finns flera missade samtal på din iPhone kan du radera alla missade samtal samtidigt genom att följa stegen nedan.

1. Öppna Telefon-appen på din iPhone

2. Klicka sedan på alternativet Recents i nedre menyn.

3. Klicka nu på fliken Missat för att se alla missade samtal på din iPhone.

4. Klicka sedan på Redigeringsalternativet längst upp till höger på din iPhone (se bilden ovan)

5. När du trycker på Redigera ser du alternativet Rensa - Klicka på Rensa för att rensa alla missade samtal från din iPhone-samtalshistorik.

Återställa raderade samtal

När du har tagit bort samtal från samtalshistoriken på din iPhone är det enda sättet att återställa de raderade numren genom att återställa din iPhone med hjälp av en ny backup i iCloud eller iTunes.

Om du har en ny iCloud-säkerhetskopia kan du följa stegen som anges i det här inlägget för att återställa din iPhone med hjälp av en iCloud-säkerhetskopia: Hur återställer du iPhone från iCloud-säkerhetskopia.

Om du har en komplett nylig säkerhetskopiering av din iPhone på datorn kan du följa stegen i den här artikeln: Hur återställer du iPhone från iCloud, Mac och Windows.

När du har återställt din iPhone med en nylig säkerhetskopia hittar du alla dina raderade samtal genom att öppna telefonappen på din iPhone och sedan knacka på Recents> All Tab.