Hur man döljer din IP-adress och serienummer

När du registrerar dig för internettjänsten ger din internetleverantör dig ett IP-serienummer (Internet Protocol) som identifierar både din plats och nätverksgränssnittet. Det ger inte exakta adresser, men kommer så nära som att ge ditt postnummer och stad. För att förhindra att vissa webbplatser använder denna information för skräppost eller ta reda på din plats kan du använda gratis proxytjänster online för att dölja ditt IP-serienummer och ersätta det med IP-serienumret för proxytjänsten.

Dölj min röv!

Steg 1

Starta den webbläsare du använder.

Steg 2

Öppna webbplatsen "Hide My Ass!" (Se "Resurser.")

Steg 3

Placera webbadressen till webbplatsen du vill besöka medan du gömmer din IP-adress och serienummer i textrutan under "Gratis proxy". Klicka på "Dölj min röv!" och du kommer att skickas till den webbplatsen, men den kommer inte att kunna upptäcka din IP-adress eller serienummer.

Steg 4

Köp "Hide My Ass! Pro VPN Tunnel" (Se "Resurser"). USA: s priser från och med 2011 är $ 11,52 för en månad, $ 50,66 för sex månader och $ 78,66 för 12 månader. Den här tjänsten krypterar praktiskt taget alla applikationer du använder med internetanslutning, t.ex. en webbläsare, snabbmeddelanden eller Skype. Skapa ett användarkonto med ditt användarnamn och lösenord och ladda ner Pro VPN Tunnel-applikationen till datorn. Följ alla anvisningar för att slutföra installationen och installationen.

Logga in på "Hide My Ass! Pro VPN Tunnel" Klicka på "IP & Country Settings." Välj det land du faktiskt vill representera dig. Alternativen inkluderar: Storbritannien, USA, Kanada, Sverige och Nederländerna. Klicka på "Spara" när du har valt ett land. Klicka på fliken "Dashboard" och klicka på "Connect". Då visas din ursprungliga IP-adress och den nya IP-adressen med det land du har valt.

Gratis webbproxy

Steg 1

Starta webbläsaren och gå till webbplatsen "Free Web Proxy" (se "Resurser").

Steg 2

Placera webbadressen till webbplatsen som du inte vill upptäcka din IP-adress och serienummer i textrutan "Ange URL".

Klicka på "Gå". Detta leder dig till webbadressen till webbplatsen du angav i textrutan, men det kommer att hålla din IP-adress och serienummer dolda.

Gratis proxy

Steg 1

Starta den webbläsare du använder. Gå till webbplatsen "Gratis proxy". (Se "Resurser.")

Steg 2

Leta reda på "Hur man använder gratis proxy." Skriv in URL-adressen till den webbplats du vill besöka i textrutan.

Klicka på "Besök". Du kommer till webbplatsen, men din IP-adress och serienummer döljs.