Hur man öppnar en PPS-fil utan PowerPoint

Om du har en PowerPoint PPS-presentation som du vill visa, men du inte har Microsofts PowerPoint-applikation eller -visare installerad på din kontorsdator, kan du fortfarande visa eller redigera dessa filer med hjälp av webbapplikationer som Google Docs och Windows Live. Du kan också ladda ner och installera en gratis, PowerPoint-kompatibel, alternativ applikation som LibreOffice Impress. Libreoffice körs på Windows, OS X och Linux-datorer.

Google Dokument

Logga in på ditt Google-konto och välj sedan länken "Drive".

Klicka på ikonen "Ladda upp" och klicka sedan på "Filer" för att öppna filhanteraren. Leta reda på PPS-filen som du vill öppna och klicka sedan på knappen "Öppna".

Klicka på PPS-filnamnet i din Drive-fillista för att öppna det. Det kan finnas en försening eftersom filen konverteras till Google Docs ursprungliga format.

Microsofts PowerPoint-webbapp

Logga in på ditt Windows Live-konto och välj sedan "SkyDrive."

Klicka på ikonen "Ladda upp" och leta reda på PPS-filen som du vill öppna med filhanteraren.

Klicka på knappen "Öppna" för att starta PPS-filöverföringen.

Klicka på PPS-filnamnet eller brickan för att öppna det.

Klicka på länken "REDIGER PRESENTATION" och klicka sedan på "Redigera i PowerPoint Web APP" för att redigera din fil.

LibreOffice Impress

Starta din webbläsare och gå till LibreOffices nedladdningssida (länk i resurser).

Klicka på nedladdningslänken för det operativsystem som din dator använder. Till exempel, för Windows 7 och Windows 8, välj länken "Windows".

Välj ditt språk och välj sedan den senaste versionen av LibreOffice. "Pre-release" -versionerna av LibreOffice är endast för teständamål; använd dem inte för viktigt arbete.

Klicka på "Main installer" -knappen för att ladda ner installationspaketet för LibreOffice.

Dubbelklicka på den nedladdade LibreOffice MSI-filen och följ sedan installationsinstruktionerna.

Leta reda på PPS-filen som du vill öppna med Windows filhanterare.

Högerklicka på filnamnet och välj sedan alternativet "Byt namn". Ändra filtillägget från .pps till .ppt och tryck sedan på "Enter".

Starta LibreOffice Impress och öppna sedan den PowerPoint-fil du döpte om. Filen ska öppnas i redigeringsläget.

Tips

Använd LibreOffice Impress för att presentera dina PPS PowerPoint-bildspel på platser där du inte har internetåtkomst. PPS- och PPT PowerPoint-filer är identiska: filtillägget .pps säger bara till applikationen att starta bildspelspresentationen snarare än att gå in i bildredigeringsläget. Starta LibreOffice Impress och öppna sedan PPS-filen så att LibreOffice startar bildspelet precis som PowerPoint skulle.

Varningar

Du kan förlora en del av en PowerPoint-presentations innehåll eller formatering när du öppnar den med ett annat program. Till och med Microsofts egen PowerPoint-webbapp konverterar en inbyggd PPT-fil till sitt eget interna format. För att undvika problem, testa alla filer du redigerar utan PowerPoint i det program som du så småningom kommer att använda för att visa presentationen.