Skillnaden mellan HP: s bärbara datorer för hemmakontor och bärbara datorer i Business Class

Hewlett Packard tillverkar flera olika linjer av bärbara datorer riktade mot olika användargrupper och prispunkter. När du beställer direkt via HP delar företaget sina erbjudanden mellan "Hem- och hemmakontor" och "Business Class". De största skillnaderna ligger i det förinstallerade operativsystemet, säkerhetsfunktioner, chassidesign och kostnad. Bärbara datorer på hem- och hemmakontoret erbjuder högre prestanda för dollarn medan bärbara datorer i business class har en mängd funktioner som är utformade för mobilproffs.

Hem och hemmakontor

HP: s massmarknadsproduktionslinjer för bärbara datorer faller under kategorin hem- och hemföretag. Dessa inkluderar produktfamiljerna Compaq Presario, HP Pavilion, HP ENVY och HP Mini. Compaq Presario är värdelinjen medan HP Pavilion är ett steg uppåt i pris och kraft. HP ENVY är en tunn och lätt bärbar dator med hög stil. HP Mini-serien av netbooks erbjuder en liten formfaktor, låg kostnad, tillgängligheten av mobilt bredband men mindre datorkraft. De flesta hem- och hemmakontorsdatorer använder Microsoft Windows 7 Home Premium från och med januari 2011.

Små och medelstora företag

Under små och medelstora företagskategorier är HP: s huvudsakliga erbjudanden företagets Essential-, ProBook- och EliteBook-serier. Essential-linjen riktar sig till företag som behöver datoranvändning varje dag utan klockor och visselpipor som avancerade grafikkort. Deras pris konkurrerar med företagets billigaste hem- och hemmakontor. När vi går vidare till ProBook ser affärsanvändare både kraft och säkerhet ökar. Säkerhet är nyckeln till HP: s affärsanteckningsbokslinje. Kör- och filförstöringsteknologi använder U.S.Department of Defense 5220.22-M Supplementalgoritmer för att permanent förstöra känsliga filer och hårddiskar. Ytterligare säkerhetsfunktioner inkluderar möjligheten att låsa datorn innan den startar upp med hjälp av systemets BIOS, spårning av bärbara datorer och fjärrstjänster för radering av filer om en bärbar dator blir stulen. Vissa modeller inom den toppmoderna EliteBook-företagsbärbara familjen marknadsförs också till små och medelstora företag.

Stora företag och företag

Marknadsförs till stora företagskunder och företagskunder är det bästa av EliteBook-linjen liksom HP Mobile Thin Client. EliteBook tar säkerhetsfunktionerna från ProBook-designen och parar ihop dem med mer kraftfulla och robustare bärbara datorer som innehåller ett magnesiumlegerat chassi som är mer hållbart än plast- eller aluminiumdatorer. Precis som ProBook, kommer EliteBook-modellerna med Windows 7 Professional förinstallerat från och med januari 2011. Mobile Thin Client är en säkerhetsfunktionsrik bärbar dator som är utformad för att ständigt anslutas till en central server. Thin Client körs på Windows Embedded Standard-operativsystemet från och med detta skrivande (vilket är återigen januari 2011) och riktar sig till stora företag som vill centralisera mobilverksamheten.

Välja en HP-bärbar dator

Fritidsanvändare, spelare, designers och studenter skulle ha det bättre att välja en av HP: s vanliga bärbara datorer för hemmakontor och hemmakontor, eftersom förhållandet mellan kostnad och prestanda är mer lockande än med enheter i affärsklass. För kraftanvändare ska HP: s bärbara datorer i Pavilion-dv-serien tillhandahålla önskad hårdvara och funktioner. Att välja en ProBook eller EliteBook som persondator innebär extra kostnad för funktioner som hemanvändaren förmodligen inte behöver. För företag, för vilka säkerhet är av yttersta vikt, är småföretag, medelstora företag och ProBook-, EliteBook- och Mobile Thin Client-datorer sannolikt det bästa valet.