Hur man tar bort alla kontakter på Android-telefon

Kontakter-appen på aktuella Android-telefoner ger inte möjlighet att radera flera kontakter eller alla kontakter samtidigt. Därför tillhandahåller vi nedan två metoder för att snabbt ta bort alla kontakter på Android-telefon.

Radera alla kontakter på Android-telefon

I allmänhet kan orsakerna till den som vill ta bort alla kontakter på Android-telefon variera från att sälja eller låna ut enheten till någon till att bli av med alla kontakter för att starta adressboken med en ren skiffer.

Oavsett orsaker är det möjligt att snabbt ta bort alla kontakter på Android Phone istället för att radera dem en efter en.

1. Radera alla kontakter på Android-telefon genom att rensa kontakter

Ett snabbt sätt att ta bort alla kontakter på Android-telefonen är att rensa data från Contact-appen.

Klicka på Inställningar> Appar> Kontakter (Se till att du är på fliken "Alla appar")

Klicka på Lagring på appinformationskärmen

På nästa skärm klickar du på knappen Rensa data.

Därefter ser du ett popup-fönster, tryck på OK för att bekräfta att du vill ta bort alla kontakter på din Android-telefon.

Obs! Om du rensar kontaktapps-data raderas också din senaste samtalshistorik och favoriter.

Om du rensar kontaktappens data raderas alla kontakter som är lagrade på din Android-telefon. Alla raderade kontakter kommer emellertid tillbaka på din enhet så snart dina Gmail-, Facebook- och WhatsApp-konton synkroniserar sina data med din Android-telefon.

Därför är det också nödvändigt att förhindra att Gmail, Facebook, WhatsApp och andra konton synkroniserar data med din Android-telefon.

Klicka på Inställningar> Konton> Google.

Klicka på ditt Gmail-konto på skärmen Google-konton.

Avaktivera Synkronisering på nästa skärm genom att flytta väljaren bredvid Gmail till OFF-position.

På samma sätt kan du förhindra att Facebook, WhatsApp och andra appar synkroniseras med din Android-telefon.

Klicka på Inställningar> Konton> WhatsApp

På nästa skärm avaktiverar du synkronisering genom att flytta växeln bredvid Kontakter till OFF-position.

Medan den här metoden raderar alla kontakter på din Android-telefon kommer du fortfarande att kunna komma åt dina kontakter genom att gå till din Gmail, WhatsApp och andra konton.

2. Radera alla kontakter både från Android-telefon och konton

Denna metod för att ta bort alla kontakter på Android-telefon är lämplig, i fall du försöker ta bort kontakter från din telefon och även från Gmail och andra konton som synkroniseras med din Android-telefon.

Logga in på ditt Gmail-konto med din dator. Klicka sedan på ikonen Apps längst upp till höger på skärmen och klicka på ikonen Kontakter i listrutan.

Håll musen över den första kontakten på nästa skärm och klicka på kryssrutan som visas. Klicka sedan på kryssrutan bredvid vald och detta kommer att välja alla kontakter i ditt Gmail-konto.

När alla kontakter har valts klickar du på menyikonen med 3 punkter längst upp till höger på skärmen och klickar på alternativet Radera i listrutan.

Nu när du har tagit bort alla kontakter i ditt Gmail-konto kommer din Android-telefon automatiskt att ta bort alla kontakter från din enhet nästa gång den synkroniseras med ditt Gmail-konto.

Om du inte vill vänta på nästa synkronisering klickar du på Inställningar> Konton> Google. På nästa skärm klickar du på 3-punktsikonen och trycker på alternativet Synkronisera nu som visas.

Obs! Den här metoden raderar alla dina kontakter permanent och du kommer inte att kunna komma åt dina kontakter.