Läser Kindles högt?

De ursprungliga Kindle-enheterna erbjöd grundläggande visningsalternativ så att du kunde läsa e-böcker, tidskrifter och andra dokument, och på varandra följande versioner av Kindle har lagt till många funktioner utöver dessa. Du kan nu surfa på Internet, kolla din e-post och lyssna på böcker. Att aktivera text-till-tal tar bara ett ögonblick eller två på Kindle-modeller som har den här funktionen.

Text till tal

Många av Kindle-enheterna stöder högläsning av e-böcker med hjälp av deras inbyggda "text-till-tal" -funktion, så att du kan lyssna på en e-bok istället för att läsa den. Kindle Fire HD, Kindle Fire och Kindle Touch stöder alla text-till-tal, men den femte generationens Kindles, inklusive Kindle Paperwhite, stöder inte den här funktionen eftersom de inte har högtalare eller ett hörlursuttag.

Kindle Fire

Du kan aktivera text-till-tal-funktionen på Kindle Fire HD eller på Kindle Fire andra generationen medan du har en e-bok öppen. Om du trycker på skärmen startar läsverktygsfältet, där du kan trycka på alternativet Textinställningar för Kindle Fire HD eller bara inställningsalternativet för Kindle Fire. Text-till-tal-funktionen visas, som du kan aktivera genom att trycka på den. Du kan styra uppspelning och pausa läsningen med kontrollerna på skärmen.

Kindle Touch

Kindle Touch stöder också text-till-tal inom e-böcker. För att hitta funktionen måste du trycka högst upp på skärmen och sedan trycka på "Meny" -knappen. I menyn kan du trycka på alternativet "Text-till-tal" för att aktivera det, och läsningen börjar automatiskt. Om du ansluter hörlurar till Kindle Touch växlar ljudet från Kindle-högtalarna till dina hörlurar.

Ytterligare anmärkningar

Text-till-tal-funktionen är endast tillgänglig i USA, och vissa utgivare väljer att inte tillåta detta alternativ. Du kan dock kontrollera om text-till-tal finns för en e-bok innan du köper den. Information om huruvida text-till-tal är aktiverat för en viss e-bok listas under avsnittet "Produktinformation".