Varför behöver du Gmail för Android?

När du först konfigurerar din nya Android-smartphone eller surfplatta har du möjlighet att logga in på ditt befintliga Google-konto, skapa ett nytt konto om det behövs eller hoppa över detta steg helt. Om du använder Gmail som en e-posttjänst har du dock redan ett Google-konto och kan logga in med din Gmail-e-postadress och lösenord. Även om ett Gmail-konto inte är obligatoriskt, ger det några viktiga förmåner på en Android.

Gmail-kontaktlistor

Genom att länka ditt Gmail-konto till din Android-enhet får du tillgång till dina Gmail-kontaktlistor. Om en Gmail-användare i en kontaktlista är online kan du ställa in en text- eller videochatt-session med honom. Dessutom, om en kontaktpost har ett telefonnummer kan du ringa honom direkt från din telefon.

Google Play

Du behöver ett Google-konto för att komma åt appar, musik eller böcker från Google Play app store. Å andra sidan kan du fortfarande ladda ner och installera gratis eller betalda appar och media utan ett Google-konto om du besöker alternativa Android-appwebbplatser som Amazon Appstore för Android, Slideme eller GetJar.

Google kartor

En tjänst endast tillgänglig med ett Gmail- eller Google-konto är Google Maps Navigation - ett internetanslutet, röststyrt GPS-alternativ. Med Google Maps Navigation kan du söka efter destinationer med text eller röst, få trafikinformation, söka efter stopp längs din rutt och se din resa ur ett satellitperspektiv. Dessutom hjälper Google Maps Navigation dig att hitta dig till fots eller på kollektivtrafik.

Datasynkronisering

Med ett Gmail-konto kan du komma åt dina data på vilken enhet du har som kan ansluta till ditt Google-konto online. All e-post du skickar och tar emot på din dator är tillgänglig på din Android-enhet. Du kan bläddra, förhandsgranska, ladda upp eller ladda ner filer som är lagrade på din Google Drive; uppdatera din kalender och få tillgång till dina Google Plus-cirklar, grupper, foton och hangouts. Dessutom, om din telefon någonsin behöver repareras och återställas, återställs telefonens katalog så snart du loggar in på ditt Gmail-konto.