Hur man fixar Tap för att klicka på försening på MacBook

Om du har aktiverat Tap to Click på din MacBook kan du ha märkt en liten fördröjning när du använder Tap to Click jämfört med att faktiskt klicka på MacBooks styrplatta. Nedan följer stegen för att fixa Tap to Click Delay på din MacBook.

Klicka för att klicka på Delay på MacBook

Du kan göra ett enkelt test för att kontrollera omfattningen av Tap to Click Delay på din MacBook innan du fortsätter med stegen för att lösa problemet.

1. Öppna Safari-webbläsaren på din Mac och öppna webbläsarfönstren sida vid sida

2. Klicka först mellan de två fönstren med den fysiska klickåtgärden på styrplattan på din Mac. Du kommer att märka att växeln mellan de två fönstren är omedelbar utan någon märkbar försening.

3. Klicka sedan mellan de två fönstren med hjälp av Tap to Click och observera om du kan märka en viss fördröjning jämfört med att använda den fysiska klickknappen.

Om du märker en försening kan du följa stegen nedan för att fixa Tap för att klicka på Delay på din MacBook.

Anledning till att trycka på för att klicka på Fördröj på MacBook

Anledningen till fördröjning av tryck mot klick beror på hur styrplattan på din MacBook har utformats för att svara på flera knackningsgester som enstaka tryckning, dubbeltryckning, tvåfinger och dra.

När du knackar på styrplattan väntar systemet för att se om du ska följa upp med ett andra tryck för att aktivera dubbelklicka eller trycka på två fingrar för att zooma eller så ska du dra fingret på styrplattan.

Därför är det möjligt att fixa Tap to Click Delay på MacBooks genom att inaktivera en eller båda av följande Trackpad-gester.

1. Inaktivera smart zoom - När "Smart zoom" är påslagen väntar din Mac för att se om en tvåfingerkran kommer att följas av en dubbelknapp med två fingrar. Om du inte använder Smart Zoom ganska ofta kan du inaktivera den här funktionen på din Mac.

2. Inaktivera dragning - När Dragning är aktiverat väntar din Mac för att se om en tryckning med en finger kommer att följas av en dubbelkran.

Låt oss nu titta på stegen för att inaktivera smart zoom- och drafunktioner på styrplattan på din Mac.

Inaktivera smart zoom

Följ stegen nedan för att inaktivera Smart Zoom-funktionen på MacBooks styrplatta och du bör kunna se en betydande minskning av Tap to Click Delay.

1. Klicka på Apple-logotypen från den övre menyfältet på din Mac och klicka sedan på Systeminställningar ... i listrutan.

2. På skärmen Systeminställningar klickar du på Pekplattans ikon.

3. På nästa skärm klickar du på fliken Bläddra och zooma och sedan Inaktivera "Smart zoom" på din Mac genom att avmarkera den lilla rutan bredvid Smart Zoom (se bild nedan).

Inaktivera dra

Drafunktionen är faktiskt dold på skärmen Tillgänglighetsinställningar och inte tillgänglig på skärmen Inställningar för styrplatta. Att inaktivera dragfunktionen bör hjälpa dig att ytterligare minska Tap to Click Delay på din Mac.

1. Klicka på Apple-logotypen från den övre menyfältet på din Mac och klicka sedan på alternativet Systeminställningar ... i rullgardinsmenyn.

2. Klicka på alternativet Tillgänglighet på skärmen Systeminställningar (se bild nedan).

3. På tillgänglighetsskärmen klickar du på alternativet Mus och styrplatta i sidmenyn och klickar sedan på knappen Spårplatta alternativ ... (Se bild nedan).

4. På nästa skärm kan du inaktivera draggest på MacBooks styrplatta genom att avmarkera alternativet för Aktivera dra (se bild nedan)