Så här skapar du en trådlös anslutning för Compaq Presario

Trådlös anslutning ger frihet till internet utan att vara fast i kablar. De flesta moderna Compaq Presario-bärbara datorer har inbyggda trådlösa funktioner, men vissa modeller och stationära datorer kanske inte. För att ansluta till ett trådlöst nätverk på sådana modeller måste du lägga till en trådlös nätverksadapter. De enklaste att installera är USB-typer, som bara behöver anslutas till en tillgänglig USB-port. Windows 7 installerar automatiskt de nödvändiga drivrutinerna.

Steg 1

Köp en trådlös USB-adapter om du inte har en inbyggd i ditt system. Anslut adaptern till en tillgänglig USB-port och ge Windows 7 tid att känna igen och installera drivrutinerna för den. Ett meddelande dyker upp när enheten är redo att användas.

Steg 2

Leta efter en trådlös knapp på din bärbara dator om du har en inbyggd trådlös adapter. Den här knappen finns längst upp på tangentbordet och har en bild av en trådlös antenn. Tryck på knappen för att slå på eller av den trådlösa adaptern. En lampa visas på knappen när den trådlösa adaptern är aktiverad och redo att användas.

Steg 3

Klicka på ikonen för trådlöst nätverk i aktivitetsfältet bredvid systemklockan. Ikonen liknar en mobiltelefons signalfält. Alternativt klickar du på skärmens fyrkantiga ikon. En lista över tillgängliga trådlösa nätverk dyker upp.

Klicka på ett tillgängligt nätverk och välj sedan "Anslut". Ange säkerhetslösenfrasen om så önskas. Den trådlösa anslutningen upprättas.