Nackdelar med online jobbansökningar

Online jobbansökningar är idealiska på många sätt för arbetsgivare och arbetssökande. Sådana ansökningar kan inte bara lämnas in direkt och därmed påskynda anställningsförfarandet, men du kommer sannolikt att få dussintals - kanske till och med hundratals - ansökningar från intresserade kandidater som tycker att onlineapplikationen är enklare än att gå till företagsplatsen och fylla i ut en ansökan. För jobbkandidaten är onlineansökningar enkla att fylla i och kan skickas utan portokostnader. Trots fördelarna med onlineapplikationer finns det också några anmärkningsvärda nackdelar.

För många sökande

En av fördelarna med onlineapplikationer är förmodligen dess största vice - antalet sökande. Vissa positioner kan locka hundratals, kanske till och med tusentals sökande, vilket kan ta mycket tid att gå igenom alla ansökningar, så mycket att du kanske inte ens kan nå alla. Detta kan leda till att du missar några kvalitetskandidater. Många av de sökande kanske inte är kvalificerade, vilket sannolikt bara kommer att sänka anställningsprocessen ytterligare.

Tråkig process

På populära jobbwebbplatser som Career Builder måste användarna fylla i en profil för att skicka till alla jobb de söker via webbplatsen. Men om kandidater måste ansöka till positioner via företagets webbplats, kommer de sannolikt att behöva fylla i en separat profil för att ansöka. Detta är en nackdel ur sökandens perspektiv, eftersom det är praktiskt att ansöka online för jobb men det är mycket tråkigt jämfört med att skriva ut ett meritförteckning och personligt brev och skicka det in.

Åldersskillnad

En annan nackdel med onlineapplikationer är att kandidater måste ha en dator för att ansöka. Även om detta inte är ett problem för de flesta amerikaner, kan ansökan online vara en utmaning för äldre som inte riktigt har omfamnat Internet som yngre arbetare. Även om du kanske tar emot hundratals ansökningar kan du tappa hundratals fler från äldre och eventuellt lika kvalificerade äldre sökande. Dessutom säger Project Guru att de flesta onlineanvändare är en ung, välutbildad icke-minoritet, vilket kan påverka mångfalden i din verksamhet om onlineapplikationer är allt du accepterar.

Fungerar inte alltid

Bara för att du publicerar en position online betyder det inte att den kommer att fyllas. Medan onlineapplikationer är idealiska för standardpositioner, fylls vissa avancerade, mer specifika positioner bäst av rekryterare, nätverk eller genom att arbeta med universitet som stöder program för sådana positioner.