Hur länge håller Gmail e-post?

Alla e-postmeddelanden som kommer till din Gmail-inkorg finns där för alltid, såvida du inte tar bort den manuellt. En av principerna bakom Gmail är att det ger användarna tillräckligt med utrymme för att arkivera alla sina meddelanden i stället för att ta bort dem, så att de kan kallas upp genom sökning eller etiketter när som helst i framtiden.

Skicka e-post

Du behöver inte oroa dig för att dina Gmail-meddelanden försvinner när de har passerat en viss ålder - tjänsten hänger på alla dina e-postmeddelanden oavsett hur gammal de är. Varje meddelande räknas mot ditt totala lagringsbelopp (strax över 10 GB för nya konton från och med maj 2013), så du kan behålla så många meddelanden som du vill så länge du vill. Genom att välja att arkivera ett meddelande flyttas det från din inkorg till avsnittet All Mail i Gmail, där det kan återkallas via en sökning eller genom att klicka tillbaka genom dina meddelanden. Du kanske också vill använda etiketter på dina meddelanden för att göra det lättare att hitta dem när de har arkiverats.

Ta bort e-post

Gmail behåller dina e-postmeddelanden om du vill, men du kan också ta bort dem manuellt (eller ställa in ett filter för att radera dem automatiskt). Genom att klicka på raderingsknappen på en e-postsida (papperskorgen-ikonen) flyttas det e-postmeddelandet till papperskorgen, där det raderas permanent efter en period på 30 dagar. Att radera e-post är ett alternativ när du skapar ett filter; igen flyttas meddelanden till papperskorgen i 30 dagar. Att radera e-post är ett användbart sätt att frigöra lagringsutrymme i Gmail och innebär att tjänsten har mindre skräp att arbeta igenom när du kör sökningar. Om Gmail markerar e-postmeddelanden som skräppost raderas dessa meddelanden automatiskt också efter 30 dagar, varför det är värt att kontrollera din skräppostmapp regelbundet för att se till att den inte har fångat några äkta meddelanden.

Slut på rummet

Om ditt utrymme tar slut i ditt Gmail-konto, studsar nya e-postmeddelanden tillbaka till avsändaren. E-postmeddelandena som du redan har lagrat i din inkorg och arkiv påverkas inte och raderas inte om du inte raderar dem specifikt. Observera att nedladdning av meddelanden via en tredjeparts desktopklient inte raderar dem automatiskt från ditt Gmail-konto. Du kan också välja att köpa ytterligare lagringsutrymme från Google för att lagra fler e-postmeddelanden i molnet. Följ instruktionerna i lagringsutrymmet för mer information.

Kontoaktivitet

Google förbehåller sig rätten att radera ditt konto efter en period av nio månader om du inte har loggat in på det under den tiden. Detta innebär att dina e-postmeddelanden äventyras om du stängs av från ditt konto under en längre tid. Google erbjuder en inaktiv kontohanteringsfunktion, så att du kan ange en lista över betrodda kontakter som kan komma åt och ladda ner dina meddelanden och annat innehåll från Google-produkter efter en viss inaktivitetsperiod. Öppna sidan Inactive Account Manager för att ställa in den.