Hur man tar skärmdump på iPhone eller iPad

Det är verkligen enkelt att fånga informationen tillgänglig på skärmen på din iPhone eller iPad genom att ta en skärmdump. Nedan hittar du de faktiska stegen för att ta skärmdump på iPhone eller iPad.

Ta skärmdump på iPhone eller iPad

Att vara bekant med stegen för att ta skärmdump på iPhone eller iPad kan vara viktigt.

Till exempel kan du rapportera fel eller söka hjälp för att åtgärda problem på din iPhone genom att ta en skärmdump av det faktiska felmeddelandet på din iPhone.

På samma sätt, när du stöter på något intressant på din iPhone, kan du ta en skärmdump av skärmen på din iPhone och dela den med andra.

Även om det är lätt att ta skärmdump på iPhone beror de faktiska stegen på om du har en iPhone med en hemknapp, en icke-klickbar hemknapp eller en iPhone utan en hemknapp.

Nedan följer stegen för att ta skärmdump på olika versioner av iPhone.

Ta skärmdump på iPhone X

Hittills har vi använt Power och Home Button-kombinationen för att ta skärmdumpar på iPhone. Du måste dock komma över denna vana eftersom iPhone X inte har en hemknapp.

1. Se till att du är på skärmen där du vill ta en skärmdump.

2. Se också till att huvuddelen av skärmen som du vill fånga i en skärmdump är i fokus och placeras korrekt på skärmen.

3. För att ta en skärmbild, tryck och håll in sidoknappen (strömbrytaren) och volym upp-knappen samtidigt.

Du kommer att se skärmen iPhone X blinka och du kan också höra "slutaren" -ljudet, vilket indikerar att en skärmdump har tagits och sparats på din iPhone.

När skärmdumpen har tagits kan du komma åt skärmdumpen genom att gå till Photos-appen> Album> Screenshots.

Som vanligt kan du markera eller redigera skärmdumpen med markeringsverktyget och dela det med vem som helst. När det har tjänat sitt syfte kan du när som helst ta bort skärmdumpen för att frigöra lagringsutrymme på din iPhone.

  • Relaterat: Hur du inaktiverar Face ID på iPhone X

Ta skärmdump på iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Även om Hem-knappen i dessa versioner av iPhones är rörlig eller icke-klickbar kan den fortfarande användas för att ta en skärmdump.

1. Se till att du är på skärmen där du vill ta skärmdumpen. Se också till att huvuddelen av skärmen som du vill fånga i en skärmdump är i rätt fokus.

2. För att ta en skärmbild, tryck och håll ned sidoknappen (strömbrytaren) och hemknappen samtidigt på din iPhone 8 eller iPhone 7.

3. Du kommer att se skärmen på din iPhone blinka en sekund och du kan också höra "slutaren" -ljudet, vilket indikerar att en skärmdump har tagits och sparats på din iPhone.

När skärmdumpen har tagits kan du komma åt skärmdumpen genom att gå till Photos-appen> Album> Screenshots.

Ta skärmdump på iPhone 6s och tidigare versioner av iPhone

Följ stegen nedan för att ta skärmdump på dessa versioner av iPhone med en faktisk eller klickbar hemknapp.

1. Se till att du är på skärmen där du vill ta skärmdumpen. Se också till att huvuddelen av skärmen som du vill fånga i en skärmdump är i rätt fokus.

2. För att ta en skärmbild, tryck och håll ned strömbrytaren och Hem-knappen samtidigt på din iPhone.

3. Du kommer att se skärmen på din iPhone blinka en sekund och du kan också höra "slutaren" -ljudet, vilket indikerar att en skärmdump har tagits och sparats på din iPhone.

Ta skärmdump på iPhone utan att använda några knappar

Här är ett annat sätt att ta skärmdump på iPhone utan att använda några knappar på din enhet. Den här metoden fungerar på alla versioner av iPhone och kan vara användbar, om knapparna inte fungerar på din iPhone.

1. Öppna appen Inställningar på din iPhone

2. Klicka på alternativet Allmänt på skärmen Inställningar.

3. Klicka på Tillgänglighet på nästa skärm.

4. Bläddra nedåt på skärmen för tillgänglighet och tryck på alternativet AssistiveTouch som finns under avsnittet "Interaktion".

5. På nästa skärm växlar du till alternativet för AssistiveTouch (se bild nedan).

När alternativet för AssistiveTouch är aktiverat ser du en ny Assistive Touch-knapp på din iPhone som låter dig ta en skärmdump på din iPhone utan att använda några knappar.

När du har aktiverat AssistiveTouch kan du följa stegen nedan för att ta skärmdump på iPhone X, iPhone 8 och alla andra iPhone med hjälp av knappen AssistiveTouch.

1. Se till att du är på skärmen där du vill ta en skärmdump.

2. Klicka sedan på knappen AssistiveTouch (se bild nedan).

Obs! När den är aktiverad kommer hjälpknappen att vara tillgänglig på alla skärmar på din iPhone.

3. I hjälpmenyn trycker du på alternativet Enhet (se bild nedan).

4. Klicka sedan på alternativet Mer.

5. Tryck slutligen på alternativet Skärmdump för att ta en skärmdump av skärmen.

Du kommer att se skärmen på iPhone blinka en sekund och du kan också höra ett "slutare" -ljud, vilket indikerar att du har tagit en skärmdump på din iPhone.

Visa och dela skärmbilder på iPhone

Som nämnts ovan kan skärmdumparna som du tar på iPhone nås i Photos-appen och delas med andra genom att följa stegen nedan.

1. Öppna Photos-appen på din iPhone.

2. I Photos-appen trycker du på fliken Album och öppnar sedan Skärmdumpar-albumet genom att trycka på det (se bild nedan)

3. I mappen Screenshots kan du hitta den sparade skärmdumpen.

4. För att dela skärmdumpen väljer du skärmdumpen och klickar sedan på Dela-ikonen som finns längst ner till vänster på din iPhone (se bild nedan).

5. På nästa popup, klicka på appen som du vill använda för att dela skärmdumpen med andra (se bild nedan).